Afbeelding

Aanhoudingen na heling zeer dure fietsen

Actueel 132 keer gelezen

Voorburg - In een onderzoek naar de heling van tientallen gestolen fietsen, hield de politie sinds begin maart in de omgeving Den Haag tien verdachten aan. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor de heling van in ieder geval twintig gestolen fietsen, waaronder bak- en elektrische fietsen. Men vermoedt dat de verdachten nog meer gestolen fietsen hebben verkocht.

Rechercheurs en agenten van verschillende Haagse politiebureaus deden gezamenlijk onderzoek naar de grootschalige heling, die begin maart aan het licht kwam. Een gedupeerde zag dat zijn gestolen bakfiets op Marktplaats werd aangeboden. Hij waarschuwde de politie, die - toen bleek dat het inderdaad zijn fiets was - de 'aanbieder' aanhield. Op de locatie waar de fiets werd overgedragen, in de Hildebrandstraat in Den Haag, vonden de agenten nog veel meer gestolen fietsen. Dit waren vrijwel allemaal dure exemplaren, zoals bak- en elektrische fietsen, die waren weggenomen in Rijswijk, Voorburg en in de Haagse wijken Zuiderpark en Laak. De politie deed uitgebreid rechercheonderzoek naar de advertentie, die niet de enige bleek te zijn. De fietsen werden aangeboden onder verschillende namen voor bedragen tussen de 60 en 650 euro.

Al snel kwamen de rechercheurs meer verdachten op het spoor. Hierbij maakten ze onder meer gebruik van details op de foto's die bij de advertenties stonden. Op één daarvan waren bijvoorbeeld schoenen te zien, die later bij één van de verdachten werden aangetroffen. In totaal werden er acht mannen (van 16 tot 51 jaar oud) en twee vrouwen (van 33 en 48 jaar), allen uit Den Haag, aangehouden. Zij kenden elkaar en hielpen elkaar bij de verkoop van de fietsen. Onbekend is hoe en door wie de fietsen werden gestolen. Wel vermoedt de politie dat de aangehouden verdachten nog meer gestolen fietsen hebben verkocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant