Foto's: Jelle Abma - Verslag: Jonas Bloemen

RKAVV pakt districtsbeker

Sport 214 keer gelezen

Monster/Leidschendam - RKAVV heeft voor het eerst in haar 93-jarige bestaan de KNVB beker gewonnen. In een geweldige ambiance werd topklasser HBS op een 4-1 nederlaag getrakteerd. De bekerwinst geeft de Leidschendammers het recht op nóg een seizoenstoetje, RKAVV mag gaan spelen om de landelijke beker.

Na een hele sfeervolle opkomst op Sportpark Polanen in Monster was HBS al snel dicht bij de openingstreffer. Jim Roberti kon na twee minuten de score al openen, maar zag zijn inzet voor een leeg doel door Robin Steffens weggekopt worden. Drie minuten later diende de eerste grote kans voor RKAVV zich aan. Sjors Verhagen kwam na een splijtende pass alleen voor doelman Meeuwissen te staan, maar Verhagens schot ging hard voorlangs. RKAVV was qua veldspel ietwat beter, maar HBS toonde ook zeker haar kwaliteit in de omschakeling. Na een kleine 25 minuten werd Jop Verhagen neergelegd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Annegarn legde de bal op de stip. De 19-jarige Jari de Jong nam de dappere taak op zich om de strafschop te nemen. Hij faalde zoals gewoonlijk niet en schoot RKAVV op een 1-0 voorsprong, waarna hij de massaal meegereisde Leidschendammers opzocht om met hen het feestje te vieren. Acht minuten later rondde Sjors Verhagen een prima aanval af en leek de 2-0 op het scorebord te zetten. RKAVV vierde feest en een minuut later stond HBS klaar om af te trappen. De treffer werd echter anderhalve minuut later afgekeurd omdat aangever Rowendy Schoop zonder toestemming het veld in zou zijn gelopen. Toch had HBS het niet makkelijk tegen de Leidschendamse defensie. Op slag van rust leken de Hagenaren op gelijke hoogte te komen maar de treffer van Dominique Broekhuizen werd eveneens afgekeurd vanwege een duwfout.

Tweede helft
Ook in de tweede helft kwam HBS al snel gevaarlijk voor het doel van RKAVV, maar nu wist doelman Ten Kroode goed te pareren. Tien minuten na de thee kopte Gino Lauwers, met een beetje hulp van zijn tegenstander, een corner van Rico de Boer binnen: 2-0. De meegereisde RKAVV-ers lieten zich 90 minuten lang goed horen en zorgden voor een geweldige sfeer. Met nog 25 minuten op de klok kopte Willem Six HBS terug in de wedstrijd. Vanuit een corner knikte hij de 2-1 binnen. Zeven minuten later was de marge echter alweer twee, vrije trappen specialist Jop Verhagen krulde vanaf een kleine dertig meter de bal op schitterende wijze over zijn ex- ploeggenoot Bas Meeuwissen heen: 3-1. HBS probeerde nog wel wat te forceren maar ook nu stond de RKAVV-defensie als een huis, zoals het gehele seizoen. Twee minuten voor tijd maakte Remco Overdevest aan alle onzekerheid een eind door de 4-1 binnen te schieten.

Landelijke beker
Op 30 mei treft RKAVV in de halve finale van de landelijke beker IJsselmeervogels, JVC Cuijk of Groene Ster. Bij winst wordt een week later de finale op eigen terrein afgewerkt.