Gerard Heetman overhandigt de cheque aan Hans Loos.
Gerard Heetman overhandigt de cheque aan Hans Loos.

Alzheimer Café weer jaar door

Actueel 145 keer gelezen

Voorburgt - Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die met dementie te maken heeft. In Leidschendam-Voorburg is al 8 jaar elke tweede dinsdagavond van de maand een Alzheimer Café in Dekkers Hoeve aan het Essepad 6 in Voorburg.

Voor een nieuwe periode heeft het Van Ravesteyn Fonds de financiële ondersteuning voor zijn rekening genomen. Naast deze donatie kan het Van Ravesteyn Fonds jaarlijks zo'n € 60.000 à 70.000 besteden aan sociale doelen voor inwoners en organisaties uit Leidschendam en Stompwijk. Dit geld komt uit de erfenis van de voormalig werfeigenaar de heer Van Ravesteijn.

Op dinsdagavond 12 mei overhandigde de kersverse voorzitter van het fonds, Gerard Heetman, aan Hans Loos (WZH) namens het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg een cheque ter waarde van € 3.750. Met dit geld kunnen de samenwerkende organisaties: GGZ Haagstreek, WOeJ, Florence, Context, WZH en Alzheimer Nederland voor het volgende jaar opnieuw een serie Alzheimer Cafés organiseren.

Steun bij dementie
Dementie is een aandoening die niet alleen de persoon zelf, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn. Bij het maandelijkse Alzheimer Café geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening. Komende maand, dinsdag 9 juni vanaf 19 uur, is het thema 'Hoe kun je de zorg even uit handen geven?'. Voor meer informatie kunt u kijken op www.alzheimer-nederland.nl/alzheimercafé.

Jubileumboek
Behalve de cheque werd tijdens de bijeenkomst van 12 mei ook een jubileumboek van het Van Ravensteyn Fonds overhandigd. Dit boek werd uitgegeven vanwege het 12,5 jarig jubileum van het fonds en het afscheid van de eerste voorzitter: Adri de Grijs. Het boek bevat een globale geschiedenis van de eerste 12,5 jaar van het bestaan van het Van Ravesteyn Fonds. Er is o.a. een lijst opgenomen van organisaties die een bijdrage hebben ontvangen. Foto's en een korte beschrijving van de uitgevoerde projecten laten zien dat de in totaal € 600.000,- goed is besteed. In het jubileumboek is veel aandacht besteed aan de persoon Van Ravesteijn, die zo'n mooie erfenis aan de Leidschendammers heeft nagelaten.

De boeken zijn te koop voor €12,50 bij de Primera op de Damlaan, Bruna in Leidsenhage, boekhandel Boersen op de Prins Frederiklaan en in Voorburg bij Bruna op het Koningin Julianaplein en Museum Swaensteijn in de Herenstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant