Ranger Steven met zijn zelfgemaakte collectedoos.
Ranger Steven met zijn zelfgemaakte collectedoos.

Ranger Steven heel blij met giften voor orang oetans

Actueel 234 keer gelezen

Leidschendam - Ranger Steven (6) heeft in totaal, samen met de giften en de sms-jes en het cakejes verkopen, € 193, 25 opgehaald voor de orang oetans. Met zijn zelfgeknutselde collectedoos haalde hij in Prinsenhof geld op om de orang oetans te beschermen.

Steven Wolters is iedereen dankbaar die gedoneerd heeft in zijn collectedoos. Voor elke €4,- kan er 10 vierkante meter bos worden aangelegd. Hierdoor krijgen orang oetans meer leefgebied. Dankzij Stevens actie kan er dus 480 vierkante meter bos geplant worden.

Naast het feit dat de orang oetans hier van profiteren, zijn er ook nog een heleboel andere dieren die hier ook baat bij hebben, zoals de Borneose dwergolifant, de harige neushoorn, maar ook kleinere dieren zoals de lanspuntslang en de zwevende kikker. Kortom veel dieren varen wel bij een extra stuk bos.

Op school heeft de jonge Leidschendammer al een spreekbeurt gehouden en met Koningsdag heeft hij cakejes verkocht. Hij vindt het belangrijk dat de orang oetans beschermd worden. Hun bossen worden gekapt, waardoor hun leefomgeving verkleind wordt. Na het lezen van de Tamtam (tijdschrift van de rangerclub) maakte hij zelf een 'actieplan' en ging hij op eigen initiatief collecteren.

In heel Nederland hebben duizenden kinderen geld opgehaald. Er kan tot 30 mei nog gedoneerd worden via Stevens actiepagina (http://actie.rangerclub.nl/Apenhulp/Bos) of via sms (bos apenhulp naar 4333).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant