Handwerkwinkel Wollig van Thera Roeleven ligt vol met allerlei soorten wol en katoen in verschillende structuren (foto: Inge Koot).
Handwerkwinkel Wollig van Thera Roeleven ligt vol met allerlei soorten wol en katoen in verschillende structuren (foto: Inge Koot).

Handwerkwinkel Wollig voor leuke brei- en haakideeën

Ondernemer in Beeld 2.954 keer gelezen

Voorburg - Thera Roeleven laat met haar handwerkwinkel Wollig in de Herenstraat Voorburg zien dat breien en haken helemaal niet oubollig is. Vooral op het gebied van haken is er zoveel meer mogelijk dan het haken van een onderzetter of pannenlap. In deze moderne en eigentijdse winkel vind je heel veel wol, katoen en garens. Maar door alle voorbeelden en creaties in de winkel krijg je direct zin om de haak- of breinaalden uit het stof te halen. "Wij zijn geen standaard winkel maar meer een plek waar mensen ideeën opdoen en advies krijgen," vertelt Thera.

Na een reorganisatie bij haar laatste werkgever, waar zij 26 jaar had gewerkt, verviel Thera haar baan. "Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien. Ik wilde echt heel iets anders gaan doen." In de jaren '70 leerde Thera net als veel andere meisjes het haken en breien van haar moeder. Een aantal jaar geleden heeft zij het samen met een paar vriendinnen weer opgepakt. "Breien en haken heeft iets gezelligs en het is ook heel ontspannend." Zij heeft er zoveel plezier in dat zij besloot er meer mee te gaan doen. Zij heeft contact gezocht met leveranciers en ze kwam er al snel achter dat de leveranciers op zoek zijn naar een modernere manier van het aanbieden van wol, katoen, fournituren en andere brei- en haakartikelen. "Meerdere leveranciers hebben mij geholpen met het opzetten van mijn winkel en binnenkort ga ik ook nog een webshop openen," vertelt Thera enthousiast.

De kleurrijke winkel ligt vol met allerlei soorten wol en katoen in verschillende structuren, heel veel inspirerende patroonboeken en daarnaast nog alle denkbare fournituren. Dat breien en haken meer is dan een trui of sjaal breien of een pannenlap haken blijkt uit de leuke poppetjes en figuurtjes die overal in de winkel staan.

Workshops
Thera organiseert verschillende brei- en haakworkshops voor beginners en gevorderden. Tijdens de workshop voor beginners ligt de nadruk op het leren haken. De deelnemers leren de steken en maken dan iets leuks. Voor gevorderden is er de workshop tapestry haken. Tapestry haken is een bepaalde techniek waarbij je de verschillende kleuren draden meeneemt waarmee je wilt gaan haken. Je haakt gewoon vasten, alleen haak je om het garen heen. Doordat je het garen meeneemt in het haakwerk is het mogelijk mooie kleur wisselingen te maken in het patroon. Met deze haaktechniek kan je bijvoorbeeld een mooie kleurrijke tas haken. Ook verzorgt Thera een workshop Amigurimi, een knutselstijl afkomstig uit Japan. Letterlijk betekent Amigurumi 'gebreide figuurtjes'. "Bij Amigurumi maak je figuurtjes, zoals dieren, mensen of wezens. Je kunt deze figuurtjes zowel breien als haken, maar vooral de gehaakte variant is ontzettend populair. En de workshop krukjes pimpen is erg populair."

Op haar facebookpagina kondigt Thera de verschillende workshops aan. Daar kunnen belangstellenden inschrijven. Om creatieve ideeën op te doen of om kennis te maken met de moderne technieken op het gebied van breien en haken is een bezoek aan de gezellige winkel in de Herenstraat 95 een must. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant