Afbeelding

Wilhelmus aan rand afgrond door ultimatum gemeente

Actueel 124 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voetbalvereniging Wilhelmus heeft bij de gemeente een totale huurschuld van circa € 75.000,-

De gemeente is al langere tijd in gesprek met vv Wilhelmus over de opgelopen huurachterstand. Daarbij heeft de gemeente al meerdere keren een voorstel gedaan voor een betalingsregeling. Tot nu toe is de vereniging de gemaakte afspraken niet nagekomen. De gemeente vindt dit onaanvaardbaar en niet uit te leggen aan andere verenigingen, die de huur wel betalen. Vv Wilhelmus krijgt nog eenmaal de mogelijkheid zaken financieel recht te zetten.

Wethouder sport, Nadine Stemerdink: "Vanuit sportief oogpunt willen wij een club als Wilhelmus, met een sporthistorie van meer dan een eeuw, natuurlijk niet verliezen. Het niet nakomen van de betalingsverplichtingen is in deze situatie echter onacceptabel. Wilhelmus is verantwoordelijk voor de ontstane situatie en zal ook de verantwoordelijkheid moeten nemen voor de oplossing."

In 2010 is de beheerstichting Sportcomplex Westvliet opgericht. Deze stichting is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van sportpark Westvliet. Wilhelmus huurt de voetbalvelden en de kleedkamers van de stichting. Door de huurschuld van Wilhelmus is de stichting niet in staat om de huur aan de gemeente te voldoen.

De gemeente is bereid de invordering van de huurschuld van de stichting over te nemen totdat Wilhelmus de schuld volledig betaald heeft. De eerste betaling van circa € 41.000 moet uiterlijk 1 juli 2015 zijn voldaan. Gemeente, Wilhelmus en de stichting blijven met elkaar in gesprek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant