Afbeelding
LIVE

Getuigenverhoren Enquêtecommissie Duivenvoorde

Actueel 86 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Enquêtecommissie grondexploitatie Duivenvoordecorridor heeft besloten om op 21 en 22 mei openbare getuigenverhoren te houden om in het openbaar zichtbaar te maken hoe de ontwikkeling van de Duivenvoordecorridor heeft plaatsgevonden. Dat is nu hier live te beluisteren.

Voor deze verhoren zijn onder andere wethouder Frank Rozenberg, oud- wethouder Heleen Mijdam, oud-wethouder Marcel Houtzager en enkele (oud-) ambtenaren opgeroepen. Tijdens deze getuigenverhoren zal de Enquêtecommissie de informatie verifiëren die tot nu toe is verkregen in het onderzoek. De getuigenverhoren vinden plaats in de raadzaal van Huize Swaensteyn, Herenstraat 72-74 in Voorburg en zijn openbaar toegankelijk.

Strop
De Duivenvoordecorridor is een woningbouwproject op de grens van Leidschendam en Voorschoten, waar een serie 'buitenplaatsen' in de vorm van kapitale villa's gebouwd zou worden. Daarvoor is de nodige grond aangekocht. De verwachte grondopbrengst zal naar schatting echter bijna 16 miljoen minder zijn dan waar in de begroting rekening mee was gehouden. Hoewel de gemeente dit kan betalen uit de algemene reserves, wil de gemeenteraad onderzocht hebben hoe deze financiële strop kon ontstaan. Over deze zaak struikelde afgelopen zomer het college, dat nu een nieuwe samen stelling heeft zonder de VVD, samen met Gemeentebelangen de grootste partij in de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant