De verdachte meldde zich deze week op het bureau in Pijnacker. Dezelfde dag mocht hij alweer naar huis. Foto: Telstar
De verdachte meldde zich deze week op het bureau in Pijnacker. Dezelfde dag mocht hij alweer naar huis. Foto: Telstar

Brandstichter uit Leidschendam-Voorburg bekent brand Pijnacker

Actueel 154 keer gelezen

Pijnacker - Een 18-jarige man uit Leidschendam-Voorburg die woensdag 20 mei door de recherche werd aangehouden voor brandstichting heeft bekend. Dat meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan de website Telstar Online.

De man vertelde bij de recherche dat hij de branden die op maandag 13 april woedden bij Kentie aan de Stationsstraat en bij de Albert Heijn in Winkelcentrum Ackershof had gesticht. Een gezin met twee kinderen kon ternauwernood ontsnappen aan de vlammenzee. De man stichtte de brand omdat hij zich rot voelde en geen plek had om te slapen, zo verklaarde hij.

Camerabeelden
Camerabeelden van de brand met daarop de vermoedelijke verdachte werden dinsdag 12 mei getoond in het regionale opsporingsprogramma Team West. Ook werden de beelden geplaatst op de website van Telstar Online. Na de vrijgave van de beelden meldden zich meerdere getuigen. Ook de nu aangehouden verdachte nam zelf contact op met de politie nadat hij zichzelf op de beelden had herkend. De man meldde zich na enkele dagen op het politiebureau van Pijnacker.

Rechter
De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij moet zich binnenkort voor een rechter verantwoorden. "De verdachte is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Hij is door de rechter-commissaris geschorst, maar moet zich wel aan bepaalde voorwaarden houden. De verdachte heeft bekend de twee branden te hebben gesticht en hij zal zich op een later tijdstip voor de meervoudige kamer van de rechtbank moeten verantwoorden. Wanneer die zitting is, is nog niet bekend", zegt woordvoerder Nicolette Stoel van het OM in Den Haag vrijdagmiddag tegenover Telstar Online.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant