Afbeelding

Witte voetjes op de deurmat

Actueel 70 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Om bewoners te waarschuwen voor insluiping, verspreidde de politie de afgelopen dagen witte voetjes. Met de zomer in het vooruitzicht gingen politieagenten de wijken en buurten in om via openstaande ramen of deuren een zogenaamd 'wit voetje' in woningen neer te leggen.

De politie werd daarbij geholpen door gemeenten, buurtpreventen en scholieren. Met deze actie wilde de politie laten zien hoe makkelijk het voor een insluiper is om binnen te komen en spullen te stelen. In de campagneweek 'Witte Voetjes tegen Insluipers' controleerden vrijwilligers van de politie ongeveer 750 woningen de de wijken Essensteijn, Damsigt en Voorburg Midden op openstaande ramen en deuren zonder direct toezicht van de bewoners.

8 voetjes
In zeven gevallen was er aanleiding om een wit voetje achter te laten en een informatiepakket met preventietips in de brievenbus te doen. Met vijf van de bewoners is tevens een gesprek gevoerd. In Voorburg West bekeken de buurtpreventieteams en de wijkagent 400 woningen. Slechts in een geval was er aanleiding om een voetje uit te reiken. Eerder gaven leerlingen van het Novum college de bewoners preventietips. Het lijkt er op dat de bewoners daar hun voordeel mee deden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant