De opkomst tijdens de informatieavond over een mogelijke nieuwe oeververbinding was hoog (foto: Ot Douwes).
De opkomst tijdens de informatieavond over een mogelijke nieuwe oeververbinding was hoog (foto: Ot Douwes).

'Gemeente op zoek naar probleem'

Actueel 62 keer gelezen

Leidschendam - De informatieavond over het onderzoek dat de gemeente wil laten verrichten naar een eventuele brug over de Vliet tussen de Vliettunnel en de Overgoo, werd woensdag 27 mei druk bezocht Er werd veel kritiek geuit en veel mensen hebben zich voor de klankbordgroep aangemeld.

Bewoners uit verschillende wijken brachten hun grote ongerustheid tot uiting en deden vele suggesties voor een andere aanpak. Hun grief is onder meer dat de gemeente, naar hun mening, nog moet onderzoeken welk probleem er nu eigenlijk is en hoe groot dat probleem is. "Intussen is er al wel een 'oplossing' benoemd, namelijk een nieuwe oeververbinding ergens bovenop of ten noorden van de N 14 tot vrijwel in de achtertuin van de dokter Keukenmeesterstraat", aldus Donald Meijering van de Vereniging van Eigenaren van (o.a.) genoemde straat.

De bewoners vrezen dat de oeververbinding in een omvangrijk gebied zal leiden tot een forse aantasting van het woonklimaat (geluid, stank, emissies). Naar verluidt vrezen projectontwikkelaars dat de waarde van de te bouwen woningen aanzienlijk lager zal zijn met een drukke verkeersweg door de Plaspoelpolder. Meijering: "Ontsluiting van de Klein Plaspoelpolder is ook helemaal niet nodig, terwijl doorgaand verkeer wel veel problemen zou opleveren. De mogelijke oeververbinding lijkt vooral voor de regio bestemd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant