Mental Theo op Stompwijk Summerland 2014.
Mental Theo op Stompwijk Summerland 2014.

Kaartverkoop vernieuwd Summerland gestart

Actueel 84 keer gelezen

Stompwijk - Van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli vindt de negende editie van het festival Stompwijk Summerland plaats voor het terrein van voetbalclub Stompwijk '92. Negen jaar na de overgang van voorganger Stomppop naar Stompwijk Summerland staat vernieuwing centraal.

Dit jaar staan diverse nieuwe, toonaangevende bands en dj's op het programma. De 'Stompwijkse sfeer' en saamhorigheid zijn belangrijke factoren tijdens deze editie van Stompwijk Summerland. De indeling van het festivalterrein onderstreept deze factoren zo veel mogelijk, met één groot open middenterrein, een lange bar en verschillende versnaperingstenten.

Programma

Vrijdag 3 juli
Op de vrijdagavond treedt Fragment op. Deze enthousiaste en populaire Engelse coverband heeft twee keer eerder succesvol op Summerland gestaan. Veel bezoekers waren lyrisch over de manier waarop de band bekende hits vol enthousiasme zong. Naast Fragment treedt Pater Moeskroen op. De Nederlandse folkband staat bekend om de meezingsingles 'Lamaarwaaje' en 'Hela Hola Tuthola'. De avond eindigt met DJ Nilo.

Zaterdag 4 juli
De zaterdagavond staat volgepland met bekende artiesten. Hardstyle-dj Ran-D sluit de avond af. Hij is dit jaar onder andere te bewonderen op Defqon.1 en Tomorrowland. Voor Ran-D treedt Partysquad op, het Dance dj-team bestaande uit DJ Jerry en MC Ruben. Ze kregen landelijke bekendheid door hits in samenwerking met diverse rappers, waaronder 'Rampeneren' met Yes-R en Ali B. Tijdens live optredens, neemt MC Ruben het publiek geheel mee in de show. De Zoetermeerse House-DJ en aanstormend talent Artistic Raw en de talentvolle Stompwijkse DJ Rowin Bocxe staan op zaterdag ook op Summerland.

Zondag 5 juli
De gratis toegankelijke zondag is een dag voor jong en oud. Om 13:00 begint de kindermiddag met daaropvolgend optredens van een aantal talentvolle bands. Rond het avonduur komt Dirty Denims met een rockoptreden. De rockband uit Eindhoven heeft een eigen genre gecreëerd genaamd 'happy hardrock'. Ook komt Popgunnn bekende Dance, Rock en Hip Hop nummers spelen met een geheel eigen invulling. Deze bands in combinatie met de Zoetermeerse band Pitcher vormen een mooie afsluiting van het Stompwijk Summerland weekend.

Kaarten en consumptiebonnen
Kaarten en consumptiebonnen zijn, behalve op het festivalterrein, ook te koop op www.stompwijksummerland.nl. Toegangskaarten voor vrijdag of zaterdag kosten €17,50. Op zondag is de entree gratis. Passe-partouts die toegang geven tot vrijdag én zaterdag kosten €30-.

?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant