Bas Paardekooper & the Blew Crue verzorg de afsluiting van het festival (archieffoto).
Bas Paardekooper & the Blew Crue verzorg de afsluiting van het festival (archieffoto).

Nieuw festival Voorburg Jazz Culinair

Actueel 301 keer gelezen

Voorburg - Het nieuwe driedaagse gratis toegankelijke jazzfestival Voorburg Jazz Culinair vindt plaats in het weekend van 26, 27 en 28 juni in het historisch centrum van Voorburg.

Op het podium aan de Van Schagenstraat in het Oude Centrum wordt een breed programma gepresenteerd, waarin vooral ruimte wordt geboden aan lokaal en regionaal jazztalent. Daaromheen komen diverse tenten en stands waar men wat kan drinken en een hapje kan eten, verzorgd door de horeca uit het Oude Centrum en omgeving. Initiatiefnemer is Ondernemersfonds Historisch Voorburg (zie ook www.historischvoorburg.com).

Vrijdag 26 juni is de opening om 17.00 uur, dan gevolgd door The Lady Sings (17.30 - 19.30), Ellister van der Molen & Gerardo Rosales (20.00 - 22.00) en DJ DMR & SAX (22.00 - 23.00).

Zaterdag 27 juni trapt de Eastend Big Band af (14.00 - 15.00), gevolgd door Trio Marcel Conté (15.15 - 16.00), Rob Agerbeek Trio ft. Brigitte Soffner (16.30 - 18.30), Michelle van Min (19.00 - 19.30), de Wouter Kiers Band (20.00 - 22.00) en DJ DMR (22.00 - 23.00).

Zondag 28 juni start het programme met Francesco Sacchetti Trio (14.00 - 15.30), dan Peter Jacobs / Sjaak Lammers Kwartet (16.00 - 17.30) en tot slot Bas Paardekooper & the Blew Crue (18.00 - 20.00).

Inmiddels zijn alle deelnemers aan het culinaire gedeelte bekend. In totaal komen er acht tenten in de Van Schagenstraat en de Herenstraat met in totaal twaalf deelnemende restaurants, cateringbedrijven, café en wijnhandel. Meer informatie op www.voorburgjazzculinair.nl en facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant