Afbeelding

Tips gevraagd over babbeltruc

Actueel 77 keer gelezen

Voorburg - Een bejaarde Voorburgse werd eind mei het slachtoffer van twee vrouwen die haar misleidden en beroofden. De recherche is dringend op zoek naar informatie over deze zaak.

In één van de woningen aan de Van Arembergelaan woont een 87-jarige mevrouw die op zaterdagmiddag 23 mei vlak voor 16.00 uur nog even een boodschap heeft gedaan en rond 16 uur weer thuis is. Als ze nog maar net in huis is, gaat de bel van de voordeur. Ze ziet een vrouw voor de deur staan en denkt haar te kennen.

Maar toen ze open deed zag ze meteen dat het niet degene was die ze dacht. De nietsvermoedende bewoonster wordt opzij geduwd door de onbekende vrouw die meteen naar binnen loopt met de mededeling dat ze moet plassen. Uiteraard vind de bewoonster dat brutaal, maar wijst haar toch de wc. Als ze klaar is met plassen wil ze een glaasje water en ook dat krijgt ze van mevrouw.

Vervolgens begon het ongewenste bezoek tijd te rekken, want de bewoonster werd duidelijk in de keuken gehouden. Er komt een tweede vrouw binnen, de deur was open blijven staan dus er was vrij toegang. Ook deze tweede vrouw komt er bij in de keuken. De twee beginnen een verhaal over een buurman die niet thuis is en of ze een nummer kunnen achter laten. Dat nummer moet opgeschreven worden en dat doet de vrouw dan voor hen. 

Totdat de twee vrouwen ineens verdwijnen zonder afscheid te nemen. Ze zijn vermoedelijk in een rode auto gestapt waar al iemand in zat en weg gereden. De vrouw bewoonster voelt nattigheid en waarschuwt de buurvrouw. Die zag in huis meteen dat het niet goed was, want er waren kamers helemaal overhoop gehaald. De politie werd gebeld.

De vrouw die aanbelde is een blanke vrouw van ongeveer 50 jaar oud en heeft een dik postuur. Ongeveer 1.57 m lang. Ze heeft roodkleurig half lang stijl haar. Haar kleding was bovenal wit van kleur. De tweede vrouw die binnen kwam is ook blank en een stuk jonger. Ongeveer 20 jaar oud. Ze is even lang als de andere vrouw, ongeveer 1.57.m. Ze heeft zwart haar tot op de schouders. Ze droeg een zwart met witte blouse.

De twee zijn naar schatting zeker een half uur in de woning van het slachtoffer geweest. De recherche komt graag in contact met mensen die zaterdag 23 mei tussen 16 en 16.30 uur iets is opgevallen in de omgeving van de Van Arembergelaan in Voorburg. Wellicht hebben de vrouwen in de straat staan wachten of zijn ze gezien in de rode auto. Ook als er bij u zelf is aangebeld met een dergelijk verhaal, hoort de recherche het graag.

De recherche in Leidschendam-Voorburg is te bereiken via nummer 0900-8844, of anoniem via 08007000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant