Afbeelding

Maartje Looijen tekent bij ADO Den Haag

Sport 152 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - Nadat ze met Jong ADO Den Haag zaterdag in Rijswijk bij Haaglandia de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi met 2-1 van DSVP had gewonnen, tekende Maartje Looijen ((ex-RKAVV C1) dinsdagavond een contract bij de vrouwen eredivisietak van ADO Den Haag. Haar uitdaging wordt het om komend seizoen zo veel mogelijk speeltijd te krijgen in een nieuwe eredivisie, die het seizoen 2015-2016 zonder de clubs uit België (de BeNeLeague wordt opgeheven) uit zeven teams zal bestaan.

Door Alexander Wagener

De clubs die gaan deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen zijn naast ADO Den Haag Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar VVNH. Er zal sprake zijn van een dubbele competitie met 28 speelronden waarin alle clubs 24 wedstrijden voetballen. Begin juli maakt de KNVB het competitieprogramma bekend. Met de deelname van het Nederlands vrouwenelftal aan het WK 2015 in Canada en de organisatie van het EK 2017 in Nederland zet de KNVB in op een verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. En Looijen zit wat dat aangaat nog lang niet aan haar plafond.

Looijen beleefde een prachtig debuutseizoen bij Jong ADO Den Haag. Ze werd kampioen in de zaterdag eerste klasse, was verliezend bekerfinalist en won dus zaterdag de ASTA Casino Cup 2015, de prijs behorend bij de vrouwenwedstrijdenreeks van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Het nieuwe seizoen begint voor Looijen vroeg. Maandag hervat ADO Den Haag al de training, maar door periodisering van de voorbereiding heeft ze ook nog tussendoor 3 weken vakantie.

Op de foto's hieronder is Maartje in actie tijdens Jong ADO Den Haag-DSVP, tekent ze het contract en poseert ze in het Kyocera Stadion met ADO Den Haag Vrouwentrainer Marcel Valk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant