De officiële handeling werd vanmorgen verricht door de (wijzende) wethouder Nadine Stemerdink (foto: Michel Groen).
De officiële handeling werd vanmorgen verricht door de (wijzende) wethouder Nadine Stemerdink (foto: Michel Groen).

Groot onderhoud omgeving Broekslootkade van start

Actueel 113 keer gelezen

Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg voert samen met Dunea en Stedin groot onderhoud uit in de openbare ruimte in het gebied rond de Broekslootkade in Voorburg. Wethouder Nadine Stemerdink gaf vanmorgen het officiële startsein.

Het project omvat het vernieuwen van het riool, de waterleiding en de gasleiding in de Broekslootkade, Cremerstraat, Rozenboomlaan, Oltmanstraat, Allard Piersonkade en gedeelte Prins Bernhardlaan. De openbare ruimte in dit gebied krijgt een nieuwe inrichting, waarvoor omwonenden ideeën hebben aangedragen.

Uniek
Het is de eerste keer dat de gemeente samen met nutsbedrijven werkzaamheden gelijktijdig door één aannemer laat uitvoeren. Hierdoor heeft het werk een kortere doorlooptijd en ontstaat minder ongemak. Afvalwater en hemelwater uit deze buurt gaan nu nog samen via het hoofdriool naar de afvalwaterzuivering. De nieuwe riolering zorgt ervoor dat het vuile afvalwater terecht komt bij de waterzuivering en het schone regenwater naar het oppervlaktewater stroomt. Bij hoosbuien is er ook minder kans op wateroverlast op straat.

Regenpijp
Huiseigenaren kunnen de regenpijp van hun woning aansluiten op het schoonwaterriool; de gemeente zorgt dan bij de erfgrens voor een aansluitpunt. Het is niet verplicht om de hemelwaterafvoer aan te sluiten, maar de milieuwetgeving wordt steeds strenger en nu doet de gelegenheid zich voor. Het werk duurt tot eind van het jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant