't Sluisje wint RKAVV Gymnova Zaalvoetbal Toernooi 2015

Sport 305 keer gelezen

Leidschendam - Het Gymnova Zaalvoetbal Toernooi in de sporthallen De Fluit was een begrip in Leidschendam. Vijf jaar geleden hield het toernooi ineens op te bestaan. Gymnova Zaalvoetbal fuseerde vorig jaar met RKAVV en het toernooi werd in ere hersteld.

De publieke belangstelling (2 rijen lage zittribune) tijdens de finaleavond vrijdag was groot. Na 11 speelavonden werd het 33e RKAVV Gymnova Toernooi in sporthal Kastelenring uiteindelijk in de eredivisie gewonnen door Café 't Sluisje. In de eerste divisie werd RKAVV Zaal 2 winnaar. Bij de vrouwen werd RKAVV Veld 1 in de eindrangschikking eerste. Achter de winnaar eindigde het Dream Team (SEV Zaal 1) op de 2e plaats. De twee finales RKAVV Zaal 2-Metselbedrijf Van Benten en 't Sluisje-Jantje bij de mannen waren spannend en een clash van verschillende speelstijlen.

Met de meevoetballende keeper Hans van Benten nam Van Benten een riante 3-0 voorsprong door doelpunten van Hans van Marwijk (2) en Rob van Benten, maar het meer energieke RKAVV, dat zonder wisselspelers rustig aan begonnen was om lucht over te houden, nam een 3-5 voorsprong door doelpunten van Niels van der Hulst (4) en Menno Hogendoorn (3-4!). Zijn doelpunt was een lob van eigen helft in een leeg doel, nadat met de meevoetballende keeper Van Benten balverlies geleden had. Hogendoorn vierde daarmee ook een eigen feestje.

"Mijn broer en keeper Frank had in het toernooi 4 doelpunten gemaakt. Ik bracht mijn totaal op 5 doelpunten. Heb ik gelukkig toch van hem gewonnen. Bij ons stoppen overigens 3 spelers. We zoeken nog aanvulling voor komend seizoen. Aanmeldingen zijn meer dan welkom via zaalvoetbal@rkavv.nl." Overigens is ook SEV Vrouwen Zaal 1 op zoek naar versterking. Esther Scheenaard (oud Oranje-international): "We gaan in de districtshoofdklasse zaalvoetballen maar hebben te weinig spelers om steeds door te kunnen blijven wisselen. We zijn fanatiek en heel gezellig. Een e-mail naar rdr3000@hotmail.com is voldoende om met ons in contact te komen."

't Sluisje (RKAVV3 & Sluisje-eigenaar Hakiem el Omari)-Jantje (RKAVV1&2) eindigde in 4-4. Beide teams hielden elkaar constant in evenwicht, waarbij de overwegend technische individualisten van Jantje iedere keer een voorsprong namen. Danny Munier (2), Mats de Koning en Jedsel Markes, die onlangs nog met ZaalVoetbalVereniging (ZVV) Den Haag naar de 'echte' eredivisie promoveerde, waren de doelpuntenmakers. Voor het meer teamgedisciplineerde 't Sluisje scoorden Jim Hagenaar (3) en Levi de Witt. Strafschoppen moesten uitkomst bieden.

Omdat Munier, Chaheen Hansen en Markes hun inzetten door Kevin Jansen gekeerd zagen worden, hoefde de laatste strafschop niet meer genomen te worden. Jurryt Salters schoot raak; Jan Willem van der Lubbe miste. Medeorganisator Patrick van Pruijssen kijkt terug op een sportief en gezellig toernooi. "Met 17 mannen- en 4 vrouwenteams zijn we bescheiden aan de herstart van het toernooi begonnen. Volgend jaar krijgt het toernooi, met naar ik verwacht meer deelnemers bij zowel de mannen als de vrouwen, zeker een vervolg. We gaan er voor zorgen dat men ons nog beter weet te vinden. Dit toernooi is en blijft een begrip!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant