Jeugdvoorzitter Gerco Stassen overhandigt wethouder Stemerdink het boek en Magic Ed het meisje een ballonkunstwerkje.
Jeugdvoorzitter Gerco Stassen overhandigt wethouder Stemerdink het boek en Magic Ed het meisje een ballonkunstwerkje.

'Braderie' v.v. Wilhelmus geeft nieuwe energie

Actueel 287 keer gelezen

Voorburg - De koffie verkeerd was zaterdag lekkerder dan de automaten- of ketelkoffie die bij menige andere voetbalvereniging wordt geschonken. De Voorburgse voetbalvereniging Wilhelmus had werkelijk aan alles gedacht.

Voetballen tijdens het Grote Wilhelmus Eigen Jeugd Toernooi, waarin 57 teams uit Meisjes Pupillen (MP), F, E, D, C en B-jeugd) in iedere leeftijdsgroep onderling tegen elkaar uitkwamen, was eigenlijk bijzaak. Om het clubgevoel te vergroten werd om het voetballen heen 'door en voor ouders' één grote braderie georganiseerd, die door ADO Den Haag mascotte Storky en jeugdvoorzitter Gerco Stassen 's morgens vroeg geopend en door sportwethouder Nadine Stemerdink van Leidschendam-Voorburg later op de ochtend bezocht werd.

Over de hele dag kwamen meer dan 600 spelers in actie. En voor de (groot)ouders, broers, zussen, ooms, tantes, vriendjes en vriendinnetjes van de spelers was er genoeg te beleven. De vader van 2 Wilhelmus kids DJ Dunck draaide de hele dag muziek vanaf het podium op het pleintje voor de kantine. Daar waren gedurende de dag allerlei kinderactiviteiten (waaronder goochelaar Magic Ed). Medeorganiserend ouder van de jeugddag Eric Becht: "Voor de ouders waren er een koffiebar en later op de dag een gezellig ingerichte wijn- en oesterbar. Verkoopkraampjes met sieraden, kleding en sportschoenen in een speciaal ingerichte 'winkelstraat' werden door ondernemende Wilhelmus-ouders bemand."

Collega-organisator Paul Klamer vult aan. "Een deel van hun opbrengst vloeit terug in de clubkas. Uiteraard was er voor iedereen een hapje en een drankje bij de snackkar te koop. Voor de BBQ, mede mogelijk gemaakt door Zandvliet Vleeswaren, hadden zich ruim 600 mensen ingeschreven." Het voetballen werd natuurlijk niet helemaal vergeten. "We hielden uiteraard wel uitslagen en standen van het toernooi bij", zegt Becht, "maar we hadden geen bekers. Dat zou oneerlijk zijn, want de F1 speelde ook tegen de F15. Iedere deelnemer kreeg een herinneringsmedaille." Twaalf jeugdteams werden in het zonnetje gezet. De B1, B4, C3, E3, E4, E7, E10, E12, F7, F9 en F16 werden het afgelopen seizoen najaars- en/of voorjaarskampioen en werden op het podium geroepen. Ook de F1, dat vorige week zondag in het Kyocera Stadion onder leiding van trainer-coach Rinus Fuit het ADO Den Haag Netwerktoernooi had gewonnen, werd gehuldigd.

Al met al was het een prachtige dag. Klamer: "Twee weken terug trad een nieuw Wilhelmus bestuur aan. Inmiddels zijn de eerste van 12 nieuwe commissies van start gegaan. In die commissies ontstaan plannen. Nieuwe sponsoren worden geworven, acties op touw gezet en leden worden vooral intensiever bij de club betrokken. Voor bijvoorbeeld de loterij, waarvan later op de avond de trekking werd gedaan, kwam Lex Immers, vader van een jeugdlid, 's morgens persoonlijk nog een gesigneerd Feyenoord-shirt van hemzelf brengen." Ook Becht was meer dan tevreden. "De dag stond echt in het teken van saamhorigheid. Dit geeft nieuwe energie. Wij zijn Wilhelmus!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant