Vooral het zwemmen in het meer was door de watertemperatuur van slechts 15 graden geen pretje (foto: TTL).
Vooral het zwemmen in het meer was door de watertemperatuur van slechts 15 graden geen pretje (foto: TTL).

Koele en winderige Midzomeravondtriathlon

Actueel 222 keer gelezen

Leidschendam - Zwaar bewolkt weer, een stevige noordwestenwind en voor half juni opmerkelijke lage temperaturen. De ruim 200 deelnemers aan de Midzomeravondtriathlon van afgelopen vrijdag, georganiseerd door Duursportvereniging TTL, kregen het dus flink voor hun kiezen tijdens hun triatlon in recreatiegebied Vlietland. Vooral het zwemmen in het meer was door de watertemperatuur van slechts 15 graden geen pretje.

"Door de weinig zomers weersomstandigheden kwam niet iedereen, die zich vooraf had ingeschreven, opdagen. Een deelnemersrecord zat er dan ook niet in," vertelde Carst Teiwes, voorzitter van het organisatiecomité, na afloop van het festijn. Ondanks de tegenvallende weersomstandigheden lieten vooral de 56 scholieren van diverse middelbare scholen uit Leidschendam-Voorburg zich niet kisten. Vrijwel iedereen ging zonder wetsuit het water in voor hun 250 meter lange zwemonderdeel.

Teiwes: "Wat een bikkels zeg. Bij de volwassen deelnemers droeg bijna iedereen een wetsuit tijdens hun 500 meter lange beproeving richting een gele boei en terug naar het strand. We hadden vanzelfsprekend de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Drie vrijwilligers in kano's bleven steeds dicht in de buurt van de kinderen. En daarnaast waren er nog twee boten van de reddingsbrigade op het water, om snel te kunnen optreden."

Toptijden waren op het fietsonderdeel - 14 kilometer bij de jeugd en bijna 28 kilometer bij de senioren - ook niet haalbaar. Juist langs de Vliet vanaf Leidschendam moesten de deelnemers flink bikkelen, omdat de wind daar vrij spel had. Op dat onderdeel sloegen alle winnaars bij de jeugd, mannen- en vrouwenwedstrijd overigens wel hun slag. Tim den Braber kwam bij de scholierencompetitie met ruim een minuut voorsprong op zijn broer Simon weer terug in het parc fermeé. Zijn leidende positie kwam op het afsluitende looponderdeel geen moment meer in gevaar. Tim had 36 minuten nodig voor zijn minitriatlon.

Bij de meisjes ging de winst naar Joëlle Delanghe (49 minuten). Jip Veelenturf was bij de vrouwen met haar eindtijd van 1 uur en 18 minuten een klasse apart. Bij de mannen zegevierde Casper van den Burgh eveneens met drie minuten (eindtijd 1 uur en 5 minuten) voorsprong op zijn naaste belager Stan van der Meer. Zo'n twintig deelnemers staakten de strijd voortijdig.

Carst Teiwes toonde zich ondanks de tegenvallende weersomstandigheden dik tevreden over het verloop van de wedstrijd. "De Midzomeravondtriathlon was met hulp van 45 vrijwilligers perfect georganiseerd. We hadden een extra rij met hekken geplaatst langs het strand. De supporters konden de finish dan vanaf het strand zien. Daardoor konden wij ook voorkomen dat de fans daar op het parcours op gingen." In 2016 organiseert Duursportvereniging TTL opnieuw de Midzomeravondtriathlon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant