Riet Boekel-van der Bom (l.) overhandigde de voorzittershamer aan komende president Evelyn Geest (foto: Marianne Knijnenburg).
Riet Boekel-van der Bom (l.) overhandigde de voorzittershamer aan komende president Evelyn Geest (foto: Marianne Knijnenburg).

Lionsclub Pr. Marianne kiest goede doelen

Actueel 347 keer gelezen

Voorburg - Lionsclub Voorburg Prinses Marianne heeft bij de bestuurswisseling een tipje van de sluier opgelicht over het komende Lionsjaar. De 'prinsessen' gaan de handen uit de mouwen steken om met de opbrengst van de projecten vier goede doelen te kunnen ondersteunen.

Kinderboerderij Vreugd en Rust aan het Oosteinde is druk doende de boerderij aantrekkelijker te maken voor alle bezoekers, groot en klein. Met de bijdrage van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne wil de Kinderboerderij educatieborden, zitbanken en kinderspeelgoed als kruiwagentjes en schepjes aanschaffen.

Het tweede goede doel is Stichting Achter de Regenboog en in het bijzonder het weekend voor kinderen die een dierbare naaste hebben verloren. Onder begeleiding gaan zij in het weekend aan de slag om te verwerken wat gebeurd is, te leren van elkaars ervaring en hun verdriet te delen.

Het kinder- en jongerenhospice Xenia zal ook financiële ondersteuning krijgen. Xenia biedt zorg aan (terminaal) zieke jonge mensen van 15 tot 35 jaar in onze regio. De bijdrage wordt gebruikt voor een nieuw contactsysteem in de verpleegkamers.

Stichting Vrijbuiters is een vereniging voor jong volwassenen vanaf 18 jaar met MBD/ADD problematiek of een licht verstandelijke handicap. De sociëteit is een ontmoetingsplaats en organiseert activiteiten voor de jongeren. Zij hebben wat praktische zaken nodig, zoals een koelkast.

Riet Boekel-van der Bom overhandigde tot slot de voorzittershamer aan komende president Evelyn Geest en er werd een toost uitgebracht op het nieuwe jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant