Joke Sies, Madeleine van Ommen, Marijn Sies en Petie van Venrooy (v.l.n.r.) in de tweede huiskamer van Hospice het Vliethuys. Deze huiskamer werd vorig jaar met de opbrengst van het Foreburgh Diner mogelijk gemaaktj (foto: Inge Koot).
Joke Sies, Madeleine van Ommen, Marijn Sies en Petie van Venrooy (v.l.n.r.) in de tweede huiskamer van Hospice het Vliethuys. Deze huiskamer werd vorig jaar met de opbrengst van het Foreburgh Diner mogelijk gemaaktj (foto: Inge Koot).

Veurs Voorburg weer in de startblokken voor Foreburgh Diner

Actueel 556 keer gelezen

Voorburg - De inschrijvingen voor het derde Foreburgh Diner stromen al binnen. Voordat de organisatoren, Joke en Marijn Sies samen met Petie van Venrooy om de tafel gaan zitten om plannen te maken lijkt het benefiet diner voor Hospice het Vliethuys weer een groot succes te worden. "Misschien moeten we dit jaar een derde avond organiseren", zegt Joke enthousiast, waarbij Petie verschrikt opkijkt. "Nee hoor, vorig jaar hebben we 2 avonden georganiseerd en dat was al pittig genoeg." Het Foreburgh Diner vindt plaats op 30 september en 1 oktober.

Door Inge Koot

Het eerste Forburgh Diner vond plaats in 2012 en was destijds al een groot succes. Toen de inschrijvingen voor het diner vorig jaar zo hard liepen besloten Joke, Marijn en Petie een tweede avond te organiseren. "De koks vonden het direct prima. Dat is toch bijzonder", reageert Joke enthousiast. En ook dit jaar was het geen enkel probleem om de topkoks Marko Karelse van Villa La Ruche, Leo van Langh van Brasserie de Koepel, Ruben van Dieten van Brasserie NL, Gijs Verbeek van Central Park en Marcel Have van lunchroom Noony's zover te krijgen mee te werken aan twee avonden. Ook andere lokale middenstanders, zoals De Leeuw Bloemen, Van Dop Wijnen, The Printer Rijswijk en Party Rental Company hebben hun medewerking alweer toegezegd.

Veurs Voorburg
De belangrijke spil in dit goede doelen diner zijn de leerlingen van Veurs Voorburg onder leiding van Petie van Venrooy. "Ik moest vorig jaar wel even nadenken over de tweede avond. Dat betekent tweemaal zoveel leerlingen die hierop voorbereid moeten worden." Petie is al 35 jaar verbonden aan de VMBO school Veurs Voorburg als docent zorg en welzijn. De school beschikt over een professionele keuken en een restaurant waar al ruim 25 jaar, door de afdeling Zorg en Welzijn, bijna iedere donderdagavond een drie gangenmenu geserveerd wordt door de leerlingen. "Zonder dat wij hier iets over publiceren zit het restaurant altijd vol. Wij hebben plaats voor 36 gasten. Elk jaar mailen we onze vaste gasten een overzicht waarin alle menu's voor het hele jaar staan. Dan kunnen zij inschrijven. We hebben heel veel vaste gasten, met name uit de buurt. Het restaurant heeft daarom echt een buurtfunctie." Het restaurant is te klein voor het Foreburgh Diner waar 80 gasten per avond bij aanwezig zijn. Voor het Foreburgh Diner wordt de aula van de school ingericht als restaurant. Via een rode loper betreden de gasten het gelegenheidsrestaurant waar zij plaatsnemen aan mooi gedekte tafels in een ruimte die door de sfeervolle decoraties niet onderdoet voor een culinaire brasserie.

Goede doel 2015
De opbrengst van het Foreburgh Diner is dit jaar bestemd voor een aparte pot, waaruit het verblijf wordt betaald van bewoners van Hospice het Vliethuys, die daartoe zelf niet in staat zijn. "De gemiddelde verblijfsduur van onze bewoners is twee à drie weken", vertelt Madeleine van Ommen, een van de vier coördinatoren van Hospice het Vliethuys. "Diverse ziektekostenverzekeraars vergoeden de verblijfskosten of een deel daarvan vanuit de aanvullende verzekering. Maar veel mensen hebben die aanvullende verzekering niet. Als aantoonbaar is dat de bewoner het bedrag van 50 euro per dag niet kan betalen dan gebruiken wij daar het geld uit een speciaal potje voor. Wij vinden dat de kosten geen drempel mogen opwerpen voor een verblijf bij ons. Maar het potje is wel bijna leeg. Wij zijn daarom heel blij met het initiatief van Joke, Marijn en Petie."

Het Foreburgh Diner vindt plaats op woensdag 30 september en donderdag 1 oktober in Veurs Voorburg aan de Van Horvettestraat 3. Aperitief om 17.30 uur, aanvang diner om 18.00 uur. De kosten zijn 100 euro per couvert, inclusief wijnarrangement. Reserveren onder vermelding van Het Foreburgh Diner 2015, op rekeningnummer NL42RABO0385263996 ten name van Joke Sies te Leidschendam. Vermeld ook welke avond uw voorkeur heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant