Hulp mocht niet meer baten voor de op 29 mei 2014 neergestoken 18-jarige (archieffoto Regio 15).
Hulp mocht niet meer baten voor de op 29 mei 2014 neergestoken 18-jarige (archieffoto Regio 15).

Eis van 9 jaar voor doodsteken vriendin

Actueel 92 keer gelezen

Leidschendam - De officier van justitie in Den Haag heeft vrijdag 26 juni een gevangenisstraf van 9 jaar geëist tegen een 23-jarige uit Leidschendam. De man wordt ervan verdacht dat hij op 29 mei 2014 zijn 18-jarige vriendin in hun woning in Leidschendam om het leven heeft gebracht.

De verdachte belde in de vroege ochtend 112. Hij vertelde dat zijn vriendin medische hulp nodig had omdat ze na een epileptische aanval mogelijk tegen een mes was aangevallen. De hulpdiensten troffen de vrouw in de woning. Ze overleed korte tijd later. De politie hield de man aan. De recherche vond in de telefoon van het slachtoffer een whatsapp gesprek met de verdachte.

Zij hadden die nacht ruzie gehad, de vrouw had wat spullen gepakt en de woning verlaten. Zij zou teruggaan naar Almelo. Na wat berichtjes besloot de vrouw toch weer naar de woning terug te gaan. Kort voor de verdachte 112 belde, stuurden ze elkaar echter weer boze berichtjes. De verdachte heeft bij de politie toegegeven dat ze ruzie hadden gehad, maar hij ontkent dat hij haar heeft gestoken. De verdachte heeft verklaard dat hij de vrouw zag vallen en daarna een wondje op haar rug zag. Hoe dat is gekomen, heeft hij niet gezien.

Uit de sectie bleek dat het mes van links naar rechts 10 centimeter diep het lichaam was gedrongen waarbij de aorta is geraakt. De officier van justitie gelooft niets van de lezing van de verdachte en meent dat er voldoende bewijs is dat de verdachte zijn vriendin met het mes in de rug heeft gestoken. Er was niemand anders in de woning en ze hadden die nacht ruzie. Ook zat er 2,5 minuut tussen het laatste appje en dat hij 112 belde. Bovendien had de verdachte wel vaker ernstig geweld tegen haar gebruikt. De rechtbank doet volgende week uitspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant