De mogelijk onveilige balkons, die nu worden gestut met 'stempels', worden  verstevigd (foto: Dick Janssen).
De mogelijk onveilige balkons, die nu worden gestut met 'stempels', worden verstevigd (foto: Dick Janssen).

Vidomes gaat balkons verstevigen

Actueel 153 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Begin dit jaar constateerde Vidomes dat de balkons aan de achterzijde van acht flats in Leidschendam-Voorburg mogelijk niet aan de huidige veiligheidsnormen voldoen. Vidomes nam geen enkel risico, en heeft alle balkons met stempels (pijlers) verstevigd.

Inmiddels zijn de definitieve resultaten van het onderzoek naar de balkons aan de burgemeester Velthuijsenlaan en de Van Duyvendijklaan bekend. Van de 270 balkons voldoet het overgrote deel aan de veiligheidsnorm. De balkons die niet aan de norm voldoen, worden op zeer korte termijn verstevigd. Vidomes heeft haar huurders hier inmiddels per brief over geïnformeerd.

Vidomes verwacht dat op zeer korte termijn bekend is wanneer de aannemer zal starten met het verstevigen van de balkons. Betreffende bewoners worden direct geïnformeerd over de werkzaamheden. De stempels die de betreffende balkons aan de onderzijde ondersteunen, blijven staan tot de werkzaamheden afgerond zijn. Enkele balkons zijn nog niet onderzocht. Dit gebeurt op heel korte termijn alsnog.

Voorburg
De bewoners aan de Von Geusaustaat kregen al in een eerder stadium van Vidomes te horen dat geen enkel balkon in het complex aan de veiligheidsnormen voldoet. Inmiddels zijn ook zij geïnformeerd over de voorlopige planning; Vidomes verwacht in september met de werkzaamheden te kunnen starten. Dit duurt wat langer, omdat de bouwkundige situatie in dat complex anders is en omdat het onderzoek naar de verschillende mogelijkheden voor herstel veel tijd kost. Door de stempels die de balkons ondersteunen kunnen de bewoners in de tussentijd nog steeds veilig op hun balkon; daar is niets aan veranderd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant