Optreden van Nadia Askarova (vleugel), Adelia Askarova (orgel) en Arnoud Steeg (klassiek tenor) in het oude Raadhuisj (foto: Dick Janssen).
Optreden van Nadia Askarova (vleugel), Adelia Askarova (orgel) en Arnoud Steeg (klassiek tenor) in het oude Raadhuisj (foto: Dick Janssen).

Gemeente toont oud en nieuw onderkomen

Actueel 107 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente opende zaterdag 4 juli de deuren van het Stadskantoor en het (oude) Raadhuis voor belangstellenden om het resultaat van de verbouwing en renovatie te kunnen zien. Ondanks de hitte was er toch nog flink wat publiek op af gekomen.

Met de open dag voor het gerenoveerde oude Raadhuis en het Stadskantoor start officieel een nieuw tijdperk voor de gemeente Leidschendam-Voorburg. Vertrouwen, verbinden en verantwoordelijkheid. Het zijn de drie kernwaarden die symbool staan voor de nieuwe Centrale De gemeentelijke organisatie werkt vanaf 2015 niet meer vanuit zes, maar vanuit twee panden. Gebouwen die passen bij een nieuwe manier van werken. Met een inrichting die rekening houdt met toekomstige ontwikkelingen en die de onderlinge samenwerking stimuleert. Voor iedereen die meer wilde weten over de architectuur en de inrichting werden er rondleidingen gegeven. Het monumentale Raadhuis is aan de buitenzijde gerenoveerd. Bij het Stadskantoor is gekozen voor aanbouw en renovatie. In beide gebouwen is het interieur volledig gemoderniseerd met een hoog ambitieniveau voor duurzaamheid.

Lokale muziek
De open dag werd opgeluisterd door optredens van een aantal lokale muziekverenigingen en artiesten. Ook de muzikale jongeren van de gemeente lieten daarbij van zich horen. De klanken van het jonge Jazztrio bestaande uit de 16-jarige jongens Jari Bervoets en Peter en Laurens van Oost lokten in het stijlvol gerenoveerde stadskantoor de bezoekers naar het bedrijfsrestaurant. Het was er niet al te druk - de meeste inwoners van Leidschendam-Voorburg zochten waarschijnlijk verkoeling op het strand - maar de bezoekers die er wel waren, toonden zeer veel belangstelling. De jonge musici vertolkten op trompet, piano en drums een gevarieerd jazzrepertoire met nummers als Blue bossa, There will never be another you, Yardbird suite, Fly me to the moon and All the things you are. Het meest van toepassing was wel het nummer Summertime uit de musical Porgy en Bess. Want 's zomers voelde het.

Hard werken
De temperatuur voor de bezoekers was goed te doen, maar voor de jonge musici was het hard werken en al gauw parelden de zweetdruppels over hun verhitte voorhoofden. Laurens improviseerde virtuoos op zijn trompet. Met de swingende groove van drummer Jari als solide basis, zorgde Laurens voor creatieve wendingen binnen de akkoordenschema's, waardoor de bezoekers geboeid bleven luisteren. Peter was trefzeker op de piano, waarbij hij tegelijkertijd de baslijn en de akkoorden neerzette. Ook wisselde hij de trompettist af met eigen solo's. Gezien de 16-jarige leeftijd van de jongens, was dit een opvallend professioneel optreden te noemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant