Jonas Bloemen met wereldkampioen Alison Cerutti en met wereldkampioene Barbara (foto: PR WK Beachvolleybal Nederland 2015).
Jonas Bloemen met wereldkampioen Alison Cerutti en met wereldkampioene Barbara (foto: PR WK Beachvolleybal Nederland 2015).

Jonas Bloemen persmedewerker WK Beachvolleybal Hofvijver

Sport 314 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - Hans van der Valk, Jelle Abma en Jonas Bloemen vormen al enige tijd de foto- en RKAVV TV-redactie bij de zondag hoofdklasser. Bij uit- en thuiswedstrijden van de zo succesvolle voetbalclub zijn ze wekelijks aan het werk om de prestaties zo goed mogelijk op en in beeld te brengen. Bloemen (16) is de absolute benjamin van het trio. Nog maar nauwelijks 13 introduceerde hij RKAVV Kids TV. Al ruim 2,5 jaar presenteert, filmt en monteert hij RKAVV TV. Nu het voetbalseizoen en zijn eerste studiejaar journalistiek aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam erop zitten, was Bloemen gedurende het WK Beachvolleybal in Nederland 10 dagen persmedewerker op de speellocatie Hofvijver.

Zijn laatste bardienst tijdens het RKAVV Gymnova Zaalvoetbaltoernooi zat er nauwelijks op of Bloemen meldde zich al voor zijn eerste beachvolleybalklus. Hij had daartoe zelf het initiatief genomen. "Ik werd op Facebook getipt dat er nog een vacature persmedewerker openstond. Na een paar gesprekken werd ik meteen alle dagen op de locatie Hofvijver ingepland." Niet veel later kreeg Bloemen een telefoontje van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). "Ze vroegen of ik de woensdag erop mee wilde op de door de Bas van de Goor Foundation georganiseerde 'WK Beach On Tour'; 3 dagen door Nederland toeren en overal officiële wedstrijdballen afgeven om het WK Beachvolleybal te gaan laten leven en om de Bas van de Goor Foundation aan naamsbekendheid te helpen. Er zijn door 4 teams vanuit de 4 speelsteden Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam en Den Haag verschillende routes in totaal maar liefst 350 kilometer gefietst. Ik werd gevraagd om de communicatie tijdens de tour te doen, maar uiteindelijk heb ook ik de nodige kilometers gefietst."

Voor die toer wist hij niet eens dat de Bas van de Goor Foundation bestond. "De motivatie van dit goede doelen fonds is 'sportief met diabetes'. Nu ik van zo dichtbij heb meegemaakt wat het fonds voor mensen met suikerziekte doet, vind ik het heel belangrijk wat ze doen." De tour deed heel Nederland aan. "We sliepen bij mensen die we niet kenden thuis en aten bij volleybalclubs die we onderweg tegenkwamen. Het was een heel avontuur." Een paar uur na afloop van de 'WK Beach On Tour' startte Bloemen zijn werkzaamheden als persmedewerker. "Het stadion, dat plaats bood aan 5500 mensen, dreef op de Hofvijver. Ik begeleidde de pers, hield de statistieken en het speelschema bij en ik zorgde zo nu en dan dat de spelers die een persverzoek hadden gekregen ook daadwerkelijk geïnterviewd werden. De sfeer bij iedere wedstrijd was fantastisch, maar als een Nederlands team speelde twintig keer zo groot."

De verwachtingen bij zowel de mannen als de vrouwen waren hoog. De Nederlandse vrouwen stelden teleur, maar de Nederlandse mannen haalden de finale. "Bij de vrouwen was het hele podium zaterdagavond Braziliaans. Ik vroeg op het veld aan de wereldkampioenen Barbara en Agatha om een foto. Voordat ik het wist stond ik met een gouden WK-medaille tussen mijn tanden. Barbara was zo enthousiast dat ze gelijk haar medaille om mijn nek hing."

De mannenfinale zal ook nog lang in de herinnering van Bloemen blijven. "Reinder Nummerdor en Christian Varenhorst speelden echt geweldig. Nummerdor, 38 jaar oud (!), was zó ontzettend goed. Hij werd dan ook terecht verkozen tot speler van het toernooi. Zijn speelpartner Christian Varenhorst won de prijs voor beste blokkeerder. Na 5 onbenutte matchpoints grepen ze zondagavond helaas net naast het goud. Het Braziliaanse duo Alison/Bruno benutte hun derde matchpoint wel. Een gouden plak zou een hele terechte bekroning zijn geweest op een fantastisch georganiseerd toernooi. Den Haag was voor even dé sportstad van de wereld. Ik ben trots om daarvan deel te hebben mogen uitmaken. Dit mooie toernooi zal ik niet snel meer vergeten. De Hofvijver leek af en toe op een golfslagbad. De presentatoren maakten tussen de bedrijven door zoveel sfeer dat het hele stadion bewoog. Er zijn echt heel wat kippenvelmomentjes geweest. Na een druk jaar, inclusief alles bij RKAVV, ga ik lekker 3 weken op vakantie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant