Afbeelding

Verlichting en bedden komen samen bij Slapen en Licht

Ondernemer in Beeld 1.428 keer gelezen

Leidschendam - Sinds eind vorig jaar is in het voormalige pand van de Marskramer aan de Eglantier in winkelcentrum Leidsenhage de bedden en verlichtingsspeciaalzaak Slapen en Licht gevestigd. Een ruime winkel met aan de linkerkant heel veel armaturen, lampenkappen en plafonnières en aan de ander kant boxsprings, matrassen en beddengoed.

Ed van Bukel werkt al 45 jaar in de verlichting en Niea Racovei is specialist in de beddenbranche. Een jaar geleden besloten zij hun expertises samen te voegen tot een winkel waar alles op het gebied van verlichting en bedden te verkrijgen is. Niea komt uit Roemenië waar zij haar eigen fabriek heeft in het fabriceren van onderdelen voor bedden en meubels.

"Ik heb altijd veel contact gehad met beddenleveranciers en weet vanuit deze ervaring hoe het zit met de prijs/kwaliteit verhouding van bedden", vertelt Niea. Zij woont al bijna 20 jaar in Nederland. Haar zus bestiert de fabriek in Roemenië zodat Niea zich volledig kan richten op de in- en verkoop van boxsprings. "Ik heb jaren in beddenwinkels gewerkt en nu een aantal jaar voor mijzelf. Ik weet welke leveranciers goede producten leveren op het gebied van bedden en matrassen."

Een boxspring is een comfortabel verend en ventilerend bed. Vaak wordt het ook aangeduid met de term hotelbed omdat het in veel hotels voorkomt. Een boxspring is in veel maten verkrijgbaar en aan te kleden met verschillende hoofd- en voetborden. Heel veel voorbeelden van gewone maar ook elektrisch verstelbare boxsprings staan in de winkel in Leidsenhage. Daarnaast is Slapen en Licht gespecialiseerd in matrassen. "Stuk voor stuk top kwaliteit matrassen tegen een scherpe prijs. De matrassen zijn in alle maten te koop wat betreft lengte maar ook wat betreft de dikte van het matras. De levertijd is maximaal drie weken. En de klant kan de matrassen natuurlijk uitproberen in de winkel."

Ook Ed weet inmiddels alles van de voor en nadelen van de verschillende matrassen. Maar over verlichting raakt hij niet uitgepraat. "Wij hebben verschillende lampenkappen in wel driehonderd kleuren. Daarnaast is het mogelijk om een lampenkap te bekleden met behang of gordijnstof. Zo is een lamp mooi te combineren met het behang en de gordijnstof in de woning."

Bij Slapen en Licht vind je alle merken verlichting van modern tot klassiek en van gloeilamp tot ledverlichting. "Daar is heel veel vraag naar. Het levert tenslotte wel een besparing op van ongeveer 90% en ledlampen hebben een veel langere levensduur." Bij Slapen en Licht kan men ook terecht voor reparaties aan lampen en verlichtingsornamenten en voor het omzetten van lampen naar ledverlichting. Daarnaast geven zij lichtadvies aan huis. Momenteel zijn er veel leuke aanbiedingen te vinden in de winkel.

Slapen en Licht aan de Eglantier 16 is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.directboxspring.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant