Afbeelding

Vreemde afpersingszaak speelde in recreatiegebied Vlietland

Actueel 124 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - Een 20-jarige man uit Den Haag blijft voorlopig vastzitten voor betrokkenheid bij een vreemde afpersingszaak. Samen met een 20-jarige Amsterdammer zou hij een andere man onder dreiging van een (nep)wapen de kleren van het lijf gerukt hebben in recreatiegebied Vlietland in Leidschendam. Het slachtoffer werd later halfnaakt door de politie van rijksweg A4 geplukt. Dit meldt het Leidsch Dagblad.

De Hagenaar zit inmiddels een half jaar vast. Hij zou met zijn medeverdachte uit Amsterdam het slachtoffer geld afhandig hebben willen maken. Op 15 januari reden ze met de Marokkaanse man naar Vlietlanden. Het slachtoffer kreeg er volgens het OM een nepvuurwapen óf een echt vuurwapen tegen het hoofd gedrukt. De verdachten dreigden hem neer te schieten, zetten hem klem tegen een boom, en scheurden hem de kleren van het lijf, aldus het OM.

Volgens de advocaat van de Hagenaar was er hooguit sprake van een mishandeling. Hij vond allerminst bewezen dat het slachtoffer ontkleed zou zijn door zijn cliënt. "Voor hetzelfde geld heeft hij dat zelf gedaan", aldus de advocaat. Hij verzocht de rechtbank om zijn cliënt te ontslaan uit voorarrest.

Wat precies de toedracht rond deze afpersingszaak is, blijft onduidelijk. Mogelijk meenden beide verdachten ook dat het slachtoffer hen wilde verlinken bij de politie.

De zaak wordt over enkele maanden voortgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant