Afbeelding

Vlinders tellen dit weekend!

Actueel 57 keer gelezen

Regio - De Vlinderstichting houdt op 1 en 2 augustus weer de jaarlijkse tuinvlindertelling. Dankzij deze tellingen krijgt de stichting een goed beeld van de natuur in stad en dorp.

Iedereen kan meedoen aan de tuinvlindertelling, of je tuin nu groot of klein is. Het tellen hoeft niet meer dan een kwartier in beslag te nemen. Waarnemingen doorgeven kan via www.vlindermee.nl of www.tuintelling.nl of download de gratis app Vlindermee. Daarmee kun je via je telefoon of tablet direct al je waarnemingen doorgeven.

Waarom vlinders tellen?
Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Door de vlinders in je tuin te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. En die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Ook gegevens uit de bebouwde kom horen daarbij. Met de tuinvlindertelling proberen we, samen met jou, zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. Doe dus mee!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant