Het publiek genoot van het concert (foto: PR).
Het publiek genoot van het concert (foto: PR).

Geslaagd zomerconcert in St. Martinuskerk

Actueel 149 keer gelezen

Voorburg - Meer dan 250 toehoorders, en natuurlijk alle optredenden, liepen vrijdag 24 juli over de rode loper voor het zomerconcert ín de St. Martinuskerk. Een feestelijke ontvangst, geheel passend bij de goede sfeer in de kerk.

Na een welkomstwoord door pastoor W. Bakker zong het Hamburgse koor St. Georg de Missa di Gloria van Puccini, voorafgegaan door enkele kortere werken van Mendelssohn, Buxtehude en Schutz. De organist Martin Schneekloth, bijgestaan door de vaste organist van de St. Martinuskerk Jos Siebers, trok letterlijk alle registers open. Het koor, kundig geleid door dirigent Ingo Müller, gaf een 'spetterende performance' .

Het publiek was enthousiast over de sterke tenor Stephan Zelk en de warme bas Joachim Gebhart. Puccini's ingetogen Kyrie, sprankelende Gloria, doorleefde Credo en het indrukwekkende Sanctus met het mooie Agnus Dei tot slot, waren een genot om naar te luisteren. In de woorden van een bezoeker: "Het is bijzonder dat de vriendschap van een parochielid met een koorlid dit allemaal kon laten gebeuren".

Na afloop kregen de koorleden en enkele organisatoren nog een verfrissing in het atrium van de kerk. De leden van St. Georg raakten niet uitgepraat over de "overweldigende ontvangst" en over de mooi gerestaureerde kerk. Voor velen een onvergetelijke zomeravond in een gastvrije St. Martinuskerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant