Jasper Rutten en Jessie van Leeuwen voor hun 'eigen' winkel. (foto: Wim Schoevers).
Jasper Rutten en Jessie van Leeuwen voor hun 'eigen' winkel. (foto: Wim Schoevers).

ID STORE Leidsenhage draait in de zomer door

Actueel 191 keer gelezen

Leidschendam - Begin mei dicht, nu toch weer open. De stagewinkel ID STORE in Leidsenhage heeft een doorstart gemaakt. Voormalige studenten Jasper Rutten en Jessie van Leeuwen zijn nu 'partners in zaken' om ook in de schoolvakantie bezoekers van het winkelcentrum van dienst te zijn.

Het proefproject Pop-up Store van het ID College en Leidsenhage heeft zijn waarde bewezen. "Daarom gaan wij nu door tot het aanstaande schooljaar, wanneer een nieuwe groep studenten aantreedt", aldus Jasper en Jessie. De ID STORE aan de Jasmijnhof is behalve op maandag en donderdag (maar wel op zondag) open vanaf 12.00 uur. Zodra de nieuwe ploeg arriveert in september, krijgen Jasper en Jessie de rol van coach.

"Die opdracht van onze school hebben we al binnen. Wij kijken er naar uit het nieuwe winkelteam direct vanuit onze ervaring als pioniers te ondersteunen. Hier leer je in een snelkookpan. Een betere stagevorm bestaat er niet", aldus Jessie.

De pop-upstore ID STORE van het ID College in Winkelcentrum Leidsenhage is uniek voor heel Nederland. Het is een van de actiepunten van het Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt Leidschendam-Voorburg. Doel ervan is leerlingen ondernemerservaring te laten opdoen en tegelijk leegstand in het winkelcentrum tegengaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant