De warmte dreef veel kinderen toch naar de waterbadjes (foto: Dick Janssen).
De warmte dreef veel kinderen toch naar de waterbadjes (foto: Dick Janssen).

WOeJpret wordt waterpret

Actueel 580 keer gelezen

Voorburg - Het is een drukte van belang in De Groene Loper op donderdag. In allerlei ruimten van het gebouw en op het belendende plein zijn kinderen en begeleiders bezig. De WOeJpret is in volle gang. De laatste twee weken van de zomervakantie worden de kinderen in Leidschendam-Voorburg leuk beziggehouden.

"Gisteren waren er maar liefst 116 kinderen, maar gemiddeld zitten we dagelijks zo rond de 100 kids", vertelt coördinator Paul van der Veen van Welzijn Oud en Jong. "De uitjes naar speeltuinen waren al heel snel uitverkocht omdat je dan te maken hebt met bussen die vol zitten, maar in De Groene Loper is voldoende ruimte om extra aanloop eventueel op te kunnen vangen." De activiteiten vinden allemaal plaats in De Groene Loper in Voorburg. Kinderen uit Leidschendam worden dagelijks met een WOeJ-busje opgehaald bij De Plint in Leidschendam.

Beroepen
De activiteiten staan in het teken van beroepen. Zo wordt In de eerste zaal een workshop over ruimtevaarders gehouden. "Ik heb ze nog nooit zo stil gehoord", meent Van der Veen. In een andere ruimte is Mira Moreno van de stichting Dans aan de Vliet bezig met een dansworkshop. Er wordt nog even een speciale parachutedans opgevoerd door de jonge kinderen. De wat oudere kinderen kunnen hun hart ophalen bij de hiphop en streetdance. Andere kinderen versieren als volleerde pizzabakkers met hun favoriete ingrediënten een pizza, die daarna wordt gebakken en opgepeuzeld. Uiteraard wordt er ook buiten gespeeld op het schoolplein en in een naburig park. "Omdat het zo heet is hebben we bovendien een extra onderdeel ingelast: de zwembadjes", vertelt Paul. "Kunnen de kinderen wat verkoeling zoeken en hebben we ook nog een beetje WOeJwaterpret."

Enthousiasme
Alles loopt op rolletjes, onder begeleiding van zo'n 30 vrijwilligers. "Eigenlijk is er maar één opbouwwerker die de boel begeleidt", maakt Van der Veen duidelijk. "Ongelofelijk ook met hoeveel enthousiasme er aan gewerkt is. Al in oktober vorig jaar, dus vlak na de vorige WOeJpret, werd het nieuwe thema vastgesteld en begonnen zij aan de mooie versieringen die je nu terugziet in en om De Groene Loper."

Aan het einde van de eerste week van de WOeJpret was er vorige week vrijdag veel muziek en dans. 's Avonds was er een gezamenlijke maaltijd, met vervolgens een WOeJpretdisco tijdens de bonte avond. Deze week kunnen kunstenaars en chef-koks donderdag nog werken aan een kunstwerk, of lekkere hapjes klaarmaken voor de buurtbewoners. De WOeJpret wordt vrijdag 21 augustus traditioneel afgesloten met een bezoek aan de grootste speeltuin van Europa, de Linnaeushof.

Meer foto's op pagina 14

 (foto: Dick Janssen).
 (foto: Dick Janssen).
 (foto: Dick Janssen).
(foto: Michel Groen).
 (foto: Dick Janssen).
 (foto: Dick Janssen).
 (foto: Dick Janssen).
 (foto: Dick Janssen).
 (foto: Dick Janssen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant