De Jongens van Willems staan zondag op het podium van Leidsenhage.
De Jongens van Willems staan zondag op het podium van Leidsenhage.

De Jongens van Willems in Leidsenhage

Actueel 365 keer gelezen

Leidschendam - Traditioneel in de maanden juli en augustus zijn de wekelijkse live optredens in Winkelcentrum Leidsenhage te Leidschendam-Voorburg. Deze vinden plaats op de zondagen tussen 13.00 – 16.30 uur op of rond het grote podium. Komende zondag is het de beurt aan Die Jongens van Willems.

In de vijftiger jaren werd elk feest ten huize van de familie Willems opgeluisterd met muziek, gespeeld door zes van de elf kinderen. Nico speelde gitaar, evenals Gerard en Karel (inmiddels niet meer in de band). Leo hanteerde de theekist-bas, Wim de klarinet en Cor speelde piano en trompet. Toen de jongens uitvlogen hield de band op te bestaan. Cor bleef de muziek trouw en werd na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium professioneel musicus.

Na de pensionering van de meeste broers was er weer tijd om met elkaar te musiceren en na enkele repetities werd het oude familierepertoire op de familiefeestjes weer enthousiast gespeeld en gezongen. Het repertoire breidde zich langzamerhand uit en na de eerste aanvraag om een optreden te verzorgen in verzorgingshuis 'De Mantel' volgden er snel meer. Later deden ook buurtverenigingen, grote evenementen en winkelcentra een beroep op band.

Het repertoire bestaat uit gezellige foxtrots, Zuid Amerikaanse samba's, Spaanse liedjes, ballroom nummers, latin, dixieland, Indische liedjes, chansons, en loopt van Eddy Christiani (40er jaren) via Smokey (70er jaren) tot Frans Bauer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant