Wethouder Floor Kist op de Virto over straat (foto: Dick Janssen).
Wethouder Floor Kist op de Virto over straat (foto: Dick Janssen).

Wethouder plankgas over straat

Actueel 107 keer gelezen

Leidschendam - Als het aan de wethouders en directeuren van de Haaglanden-gemeenten ligt, wordt de bereikbaarheid fors verbeterd op een duurzame manier. Ook wethouder verkeer en vervoer Floor Kist gaat de uitdaging aan en reist een week lang met een innovatief alternatief vervoermiddel; de Virto.

Vorige week vrijdag nam wethouder Kist de Virto in ontvangst op Raadhuisplein 1 in Leidschendam. Hij kreeg instructie en reed een paar rondjes over straat. Wethouder Kist: "Als meer mensen hun auto laten staan en gebruik maken van een alternatief vervoermiddel kan de bereikbaarheid in Haaglanden enorm verbeteren. Als groene wethouder is dit voor mij een uitgelezen kans om een duurzaam milieuvriendelijk vervoersmiddel uit te proberen en te promoten. Als ik buiten de gemeente een afspraak heb, ga ik soms met de auto. Ik ben benieuwd hoe dat met de Virto gaat."

De Virto is een elektrische driewieler, met een stalen chassis en kunststof body die voor iedereen vanaf 16 jaar te gebruiken is. Door de staande houding op de Virto heeft de bestuurder veel overzicht en is hij zelf ook goed zichtbaar. De maximale en begrensde snelheid is 25 km/u. "En dat is best nog hard, als je zo over straat gaat", aldus de wethouder toen hij even 'plankgas' ging tijdens zijn proefritje. De Virto mag gewoon op straat, in het verkeer gebruikt worden, maar is ook heel goed te gebruiken op bedrijventerreinen of in hallen of (lucht)havens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant