Impressie van het nieuwe winkelcentrum (artist impression; PR).
Impressie van het nieuwe winkelcentrum (artist impression; PR).

Winkelen in Leidsenhage wordt dagje uit

Actueel 816 keer gelezen

Leidschendam - Het bestemmingsplan voor winkelcentrum Leidsenhage kan door de gemeenteraad worden vastgesteld. De gemeente heeft het plan op enkele punten aangepast.

Wethouder Nadine Stemerdink: "Het vaststellen van het bestemmingsplan is weer een stap in het realiseren van een geweldig winkelcentrum. Een winkelcentrum dat klaar is voor de toekomst. Waar winkelen een beleving wordt en waarvoor bezoekers naar onze gemeente komen. Bovendien zorgt het ook nog eens voor 500 extra banen en het haalt 30.000m2 leegstaande kantoren uit de markt."

Het plan heeft ter inzage gelegen in de periode van 13 februari tot en met 26 maart. Binnen deze termijn zijn in totaal 40 zienswijzen ingediend, waarvan 27 unieke reacties. De zienswijzen zijn ingediend door omwonenden, maar ook door omliggende gemeenten en ondernemers. De gemeente heeft alle zienswijzen goed bekeken en daarop een beantwoording opgesteld. Waar mogelijk is geprobeerd tegemoet te komen aan de wensen van de indieners.De reacties van omwonenden richten zich vooral op de extra bebouwing in het winkelcentrum en de toename van het verkeer door extra bezoekers van het winkelcentrum. De gemeente heeft deze punten nogmaals onderzocht en afgewogen. Het aantal bovengrondse parkeerplaatsen aan de Burgemeester Banninglaan is nu vastgelegd op maximaal 850. Elke uitbreidingsmogelijkheid naar meer parkeerplaatsen is daarmee uit het bestemmingsplan gehaald.

Met de vernieuwing van het winkelcentrum Leidsenhage ontstaat een voor Nederlandse begrippen uniek winkelcentrum, wat ook voor jaren een aantrekkelijk winkelgebied zal blijven. Het voegt eetgelegenheden en vermaak toe aan een unieke architectuur, waarin winkeliers hun merken en producten optimaal kunnen laten zien. Een gezonde mix van zowel lokale, nationale als internationale winkels staat garant voor een volledig winkelaanbod. Winkelen in Leidsenhage moet echt een dagje uit worden.

Omliggende gemeenten gaven aan extra leegstand in bestaande winkelgebieden te verwachten, als gevolg van de uitbreiding van Leidsenhage. De gemeente heeft de leegstandseffecten van het plan zeer diepgaand onderzocht en over de uitkomsten daarvan overleg gevoerd met de provincie en de gemeenten in de regio. Alle onderzoeken laten zien dat er geen onaanvaardbare extra leegstand ontstaat in andere winkelgebieden in de regio. De gemeente heeft in het bestemmingsplan het vernieuwende winkelconcept van Leidsenhage laten vastleggen en maakt hierover extra afspraken met ontwikkelaar Unibail Rodamco.

De reacties op alle zienswijzen zijn gebundeld in een Zienswijzennota. Deze is te vinden op www.lv.nl/leidsenhage. Het bestemmingsplan wordt in september besproken in de commissie en de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant