Leegstaand paviljoen op het Schakenbosch-terrein (foto: Dick Janssen).
Leegstaand paviljoen op het Schakenbosch-terrein (foto: Dick Janssen).

''Gedegen afweging maken over asielzoekerscentrum"

Actueel 350 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De fracties van D66 en GroenLinks in Leidschendam-Voorburg vinden dat het College serieus moet kijken naar het verzoek van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) om een asielzoekerscentrum te mogen huisvesten in Leidschendam-Voorburg om vluchtelingen op te vangen.

Juist nu de Europese de stroom vluchtelingen zo groot is, moet elke gemeente een steentje bijdragen, menen de twee fracties. "Uiteraard moet het College goed uitzoeken wat de consequenties hiervan zijn. Waar kunnen we dat het beste doen? Voor hoeveel vluchtelingen hebben we plek?" zegt Jeroen van Rossum, fractievoorzitter van GroenLinks. "Hordes mensen zijn in eigen land hun leven niet zeker, en maken een gevaarlijke reis om Europa te bereiken. We kunnen deze vluchtelingen niet zomaar in kou laten staan." GroenLinks beseft dat een asielzoekerscentrum grote impact kan hebben op de omgeving.

"Misschien is 800 asielzoekers teveel, misschien is de locatie überhaupt niet haalbaar, maar het verzoek verdient op zijn minst een gedegen menselijke afweging."

Collega Stefan van de Griendt, fractievoorzitter van D66 is het daarmee eens. "Je moet altijd proberen om mensen die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld te helpen. Het gaat om gezinnen met jonge kinderen, om mensen in nood. Dan horen we ook in onze gemeente onze verantwoordelijkheid te nemen. Met dat als uitgangspunt moeten we dan kijken hoeveel mensen we kunnen opvangen en waar en wat we daarvoor allemaal moeten regelen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant