Men ziet de mooiste paddenstoelen in het Achterbos.
Men ziet de mooiste paddenstoelen in het Achterbos.

Vuurwerk en duivelseieren in het Achterbos

Actueel 94 keer gelezen

Leidschendam - Door de eeuwen heen hebben mensen zich verwonderd over de verschijning van paddenstoelen. Dat is in sommige namen goed terug te vinden. Heeft u wel eens een duivelsei gezien??

Op zondag 4 oktober organiseert Staatsbosbeheer een excursie in het Achterbos (laarzenpad) in de Duivenvoordse-Veenzijdse polder te Leidschendam. De natuurgids neemt u mee door dit sprookjesachtige bos op een struintocht naar de mooiste paddenstoelen. Op dit tijdstip van het jaar zijn er veel te zien.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Aanmelden is nodig omdat er een maximum en een minimum aantal deelnemers is. Trek stevige waterdichte schoenen aan. Het is een vochtig bos, dus houdt rekening met muggen. Voorbereiding: waterdicht schoeisel, bedekkende kleding en evt. loep. Kosten: volwassenen 5 euro, kinderen 2,50.

Aanmelden: via www.ivn.nl/leiden er kunnen maximaal 15 deelnemers mee. Routebeschrijving: de ingang van het Achterbos ( het Laarzenpad) ligt aan het Oude Veenpad te Leidschendam (fietspad langs het spoor tussen Leidschendam en Voorschoten). Met de auto bereikt u het Achterbos via de Dillenburgsingel in Leidschendam en volg dan de bordjes naar de begraafplaats Noorthey. Parkeer op de parkeerplaats van d begraafplaats Noorthey en loop door de fietstunnel onder het spoor door. Het is na 150 meter aan uw linkerhand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant