Ronald Lamping.
Ronald Lamping.

Column: HOMO GEWELD

Columns 143 keer gelezen

Ik was niet aanwezig bij de schepping van de mens. Moet het van overlevering hebben. Verschillende opties. Sprookje of feit? Eva, haar rib en Adam. Zeg maar, haar rib-stuk! Dat onbespoten appeltje en die gluiperige slang.

Ik weet wel wat er uit ontstaan is. Niet blij mee. Kan me niet voorstellen, dat het originele paradijs een Holleder voor ogen had. Daarbij denk ik, dat die Eva geen millimeter rib had afgestaan om het type Hero Brinkman te boetseren.

Helaas, ze zijn er. Vulgair graaiende directeuren, pronkzieke advocaten en ordinaire salon criminelen, die de politiek in willen. Dirk Scheringa, dus! De griezel, die duizenden over het randje van de afgrond duwde met leugens. Conform aan Eva kostte die creep een rib uit hun lijf.

Was nooit de bedoeling van Eva. Eva, een donor avant la lettre. Je rib geven om leven te creëren. Zonder codicil, want zakken om die te bewaren had ze niet. Toch een vraag. Had ze die rib afgestaan voor een homo? Een lesbienne? Dat houdt me dan bezig.

Hopelijk voelt u de spot. Heb het nimmer begrepen. Nooit! Haat jegens homo`s en lesbiennes. Haat vanuit een defecte splitsing van hersencellen. Weerzin zonder onderbouwing, zonder enige relevantie.

Er worden homo`s geslagen en geschopt. Daar is zelfs een werkwoord voor, pottenrammen. Geestig, want "potten rammen" is in bepaalde streken bier drinken met vrienden. Ik heb echter niet de illusie, dat homohaters Nederlands gestudeerd hebben. Wel beduimelde pornoblaadjes. En dan alleen de foto`s.

Waarom dit onderwerp? Ben ik latent homo? Dacht `t niet. Ligt simpeler. In V`burg-L`dam wordt 10 oktober de Nationale Coming Out Day gevierd. Voor al die "genieën" uit de vorige alinea, dat betekent "Kom uit de kast dag". Een recordpoging.

Bedoeling is simpel. Iedereen, die vindt dat acceptatie van homo`s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders vanzelfsprekend is, kan dat tonen door uit een speciale symbolische "regenboogkast" te komen. Hoe eenvoudig kan een statement zijn.

Het evenement wordt opgefleurd met wethouder, dans en muziek. De organisatie is in handen van Sport en Welzijn en COC Haaglanden. Fraaie gelegenheid voor ons om te tonen, dat onnozelheid, agressie en gebrek niveau, niet besmettelijk zijn.

Zijdelings, dit. De Gayparade in Amsterdam is niet aan mij besteed. Lekker doen en succes. Geen behoefte aan ontblote mannenlijven, die zo nodig hitsige bewegingen moeten maken. Dat lokt vaak weerzin uit en doet de zaak weinig goed. Ik hoef dat ook niet van hetero's te zien.

Dit initiatief in V`burg-L`dam ondersteun ik met overgave. Omdat ik kleinzieligheid en geweld verafschuw. Mijn walging voor het schoppen en slaan van onschuldigen is groot. Ik moet niets hebben van die asociale grote bekken en niksnutten, die niets aan de maatschappij bijdragen en slechts geld kosten.

U weet het nu! Op 10 oktober kunt ú, politici en alle maatschappelijk betrokkenen tonen, dat ook ú walgt van primitief gedrag. Hoe laat? Om 11:00 uur! Waar? Voor huisnummer 42. Welke straat? Dat vind ik wel weer grappig! Geinig, kon niet missen!

Heren-straat!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant