Villa Buitenlust nu (foto: gemeente LD-VB).
Villa Buitenlust nu (foto: gemeente LD-VB).

Villa Buitenlust te koop

Algemeen 817 keer gelezen

Leidschendam - De historische villa Buitenlust aan de Koningin Julianaweg 23 in Leidschendam krijgt een nieuwe eigenaar. Het pand, tot voor kort nog in gebruik als kantoor, staat te koop. Nu de centrale huisvesting in gebruik is genomen, zoekt de gemeente voor de villa een nieuwe bewoner. Het college van B&W heeft Frisia Makelaars als bemiddelaar in de arm genomen.
 
Buitenlust is een karakteristieke, statige villa met een grote tuin met enkele waardevolle monumentale bomen. De villa, gelegen aan de lommerrijke Koningin Julianaweg, is uitermate geschikt als woning, maar ook prima om een kantoor in te vestigen. Heeft een gegadigde een ander gebruik voor ogen, dan kijkt de gemeente of dat ook mogelijk is. De gemeente levert het pand met aansluiting op de nutsvoorzieningen, een herstelde achtergevel en vrij van asbest.
 
Rijke geschiedenis
Villa Buitenlust kent een rijke geschiedenis. Het pand is rond 1900 als woonhuis gebouwd met elementen uit de chaletstijl en de neorenaissance. Oorspronkelijk had het aan de noord- en zuidzijde serres, waardoor de eigenaar meer kon genieten van de groene buitenruimte. Vanaf 1907 kwam de villa in eigendom van een wijnkoper die de kelder als bedrijfsruimte inrichtte. In 1925 werd het pand gebruikt als kindertehuis. Sinds 1962 gebruikten de Paters van Scheut de villa onder andere voor teruggekeerde missionarissen. De gemeente kocht het pand in 1970 als extra huisvesting. Eerst voor de sociale dienst en later voor de dienst gemeentewerken.

Villa Buitenlust  (foto: gemeente LD-VB).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant