(archieffoto Dick Janssen).
(archieffoto Dick Janssen).

Mogelijk geen huisartsenpost met acute zorg bij Antoniushove

Actueel 110 keer gelezen

Leidschendam - Dat de Spoedeisende Hulp (SEH) bij ziekenhuis MCH Antoniushove zou verdwijnen was reeds bekend, maar het lijkt erop dat er, ondanks eerdere toezeggingen, ook geen huisartsenpost met acute zorg (kleine SEH) in Leidschendam komt.

De organisatie SMASH is degene die beslist over de komst van de huisartsenpost bij ziekenhuis MCH Antoniushove en MCH of er SEH/acute zorg ter aanvulling op de huisartsenpost blijft. SMASH staat voor de Stichting Mobiele Artsen Service Haaglanden. Het is een samenwerkingsverband van alle huisartsen in Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. SMASH regelt spoedeisende huisartsenhulp buiten kantoortijden. Het bestuur van deze organisatie zou al hebben besloten dat de huisartsenpost er niet komt bij Antoniushove, maar de huisartsen moeten daar nog wel mee instemmen.

Verbouwing stilgelegd
Volgens een anonieme bron is de verbouwing van het deel van MCH Antoniushove waarin de post zou komen ook al enige tijd stilgelegd tot er een besluit is genomen. Over de bewering dat er straks alleen nog twee grote SEH's overblijven in Den Haag en geen acute zorg in Leidschendam-Voorburg, meldt de woordvoerder van Bronovo/MCH desgevraagd: "Daar is nog geen besluit over genomen. SMASH is in overleg met ons en beraadt zich hoe ze hun patiënten het beste kunnen blijven helpen en vanuit welke locaties."

(foto: Dick Janssen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant