Leerlingen van Veurs Voorburg, de topkoks en de vertegenwoordigers van Hospice het Vliethuys zijn heel blij met de mooie opbrengst van 10.150 euro (foto: Hein Athmer).
Leerlingen van Veurs Voorburg, de topkoks en de vertegenwoordigers van Hospice het Vliethuys zijn heel blij met de mooie opbrengst van 10.150 euro (foto: Hein Athmer).

Mooie opbrengst Foreburgh Diner

Actueel 464 keer gelezen

Voorburg - Ook dit jaar was de aula van Veurs Voorburg weer decor voor het Foreburgh Diner, georganiseerd door Joke en Marijn Sies. Topkoks uit Voorburg en Leidschendam presenteerden een voortreffelijk vijfgangen diner waarvan de opbrengst is bestemd voor Hospice het Vliethuys. Vol trots overhandigden Joke en Marijn aan het eind van de tweede avond de cheque met 10.150 euro aan Willy Blonk, Paul Francissen en hoofdcoördinator Joke Campo van het Hospice.

Door Inge Koot

De aula van Veurs Voorburg was voor de twee benefietavonden op 30 september en 1 oktober omgebouwd tot gezellig restaurant waar 85 gasten plaats namen. Leerlingen van Veurs Voorburg zorgden ervoor dat alles voortreffelijk verliep. Onder leiding van hun mentor Petie van Venrooij hebben zij de gasten een geweldige avond bezorgd. Als leerling in opleiding was het voor hen een grote, maar ook spannende uitdaging, om samen met de topkoks te mogen werken. Voor de nieuwe schooldirecteur Remco Hulsbergen was dit het eerste Foreburghs Diner en hij was blij verrast met wat er allemaal mogelijk was in zijn school.

Rode loper
De school beschikt over een professionele keuken en een restaurant waar al ruim 25 jaar, door de afdeling Zorg en Welzijn, bijna iedere donderdagavond een drie gangenmenu geserveerd wordt door de leerlingen. Het restaurant was te klein voor het Foreburgh Diner waar 85 gasten per avond bij aanwezig waren. De aula van de school was voor deze gelegenheid ingericht als restaurant. Via een rode loper betraden de gasten het gelegenheidsrestaurant waar zij plaatsnamen aan mooi gedekte tafels in een ruimte die door de sfeervolle decoraties niet onderdeed voor een culinaire brasserie.

Topkoks
Er werd gekookt door de topkoks van de Voorburgse restaurants Villa La Ruche, brasserie de Koepel, lunchroom Noony's en restaurant Central Park. Dit jaar was er voor het eerst een Leidschendams restaurant onderdeel van de keukenbrigade van het Foreburgh Diner, Brasserie NL. Daarnaast werkten De Leeuw Bloemen, Van Dop Wijnen, Party Rental Company, The Printer Rijswijk en Belichting Lex Bruggeman mee aan het succes van dit benefietdiner.

Kleine beurs
De opbrengst is bestemd voor 'de kleine beurs' van het Hospice. Dat is een speciale pot met geld die er is voor mensen die de eigen bijdrage van 50 euro voor een ligdag niet kunnen betalen. "Het Hospice is er voor iedereen", licht Joke Campo toe. Hospice het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden. "Wij doen 125 opnames per jaar en het gemiddelde verblijf in het Hospice is drie weken. De subsidie die wij ontvangen voor de coördinatiekosten is gebaseerd op het aantal opnames. Een eigen bijdrage van 50 euro per dag is hierbij noodzakelijk. Voor mensen die dit niet kunnen opbrengen hebben wij de kleine beurspot die na deze twee avonden goed gevuld is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant