Uitreiking van de instrumenten bij basisschool de Dijsselbloem in Voorburg met Marianne Knijnenburg van de Lions Club, directeur Moesin Laghmich van de Dijsselbloem en Djoke de Vries van Trias (foto: Michel Groen).
Uitreiking van de instrumenten bij basisschool de Dijsselbloem in Voorburg met Marianne Knijnenburg van de Lions Club, directeur Moesin Laghmich van de Dijsselbloem en Djoke de Vries van Trias (foto: Michel Groen).

Muziekles met instrumenten dankzij Lions

Actueel 205 keer gelezen

Voorburg - Trias heeft gloednieuwe instrumenten aan kunnen schaffen voor de gemeente Leidschendam-Voorburg dankzij een gift van de Lions Club Prinses Marianne Voorburg.

Trias kocht een aantal keyboards, gitaren, violen en aanverwante artikelen, zoals standaards en draagtassen aangeschaft. Deze investering was mogelijk dankzij de gift van €3.000,- aangeboden door de Lions Club Voorburg Prinses Marianne. De instrumenten worden ingezet tijdens muzieklessen op scholen in Leidschendam-Voorburg waar Trias actief is. De uitreiking vond vorige week donderdag plaats bij basisschool de Dijsselbloem in Voorburg. Tijdens de uitreiking lieten leerlingen van groep 7 horen hoe de instrumenten gebruikt worden. De instrumenten worden ingezet tijdens muzieklessen op scholen in Leidschendam-Voorburg waar Trias actief is.

Goede Doelen Krant
Het geld werd mede bijeen gebracht door de eerste editie van De Goede Doelen Krant, die verscheen in oktober 2014. De helft van de advertentieopbrengsten was bestemd voor het goede doel. De muziekinstrumenten van Trias waren één van de goede doelen van 2014 van de Lions Prinses Marianne, naast SEV-G voetbal en het Prinses Beatrix Spierfonds.

Tweede editie
Op woensdag 28 oktober verschijnt de tweede editie van de Goede Doelen Krant als uitneembaar middenkatern van Het Krantje, huis aan huis bezorgd in Leidschendam-Voorburg en Stompwijk, in een oplage van 49.000 exemplaren. Voor dit project nodigt Lionsclub Voorburg Prinses Marianne ondernemers en instellingen in de gemeente uit om een advertentie te plaatsen in de Goede Doelen Krant en zo samen geld bij elkaar te brengen voor de vier goede doelen waarvoor de Lionsclub dit jaar aan de slag is gegaan. Want naast artikelen over deze goede doelen en informatie over de activiteiten van de Lionsclub, is er ruimte voor advertenties in de Goede Doelen Krant, die wordt uitgegeven in samenwerking met Het Krantje.

Met de opbrengst kunnen de club en de ondernemers samen de volgende projecten steunen: Kinderboerderij Vreugd en Rust aantrekkelijker maken voor alle bezoekers met educatieborden, zitbanken bij de dierenweides en buitenkinderspeelgoed. Stichting Achter de Regenboog wil een Kinderweekend organiseren voor 30 kinderen die een dierbare naaste hebben verloren. Onder begeleiding gaan zij aan de slag om te verwerken wat gebeurd is. Jongerenhospice Xenia biedt zorg aan (terminaal) zieke jonge mensen van 15 tot 35 jaar in onze regio. Er is een nieuw contactsysteem nodig voor in de verpleegkamers. Vereniging De Vrijbuiters is een vereniging voor jong volwassenen vanaf 18 jaar met MBD/ADD problematiek of een licht verstandelijke handicap. De sociëteit heeft een aantal praktische zaken nodig, zoals een koelkast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant