De brug zou ter hoogte van de wijk Klein Plaspoelpolder komen, maar dat gaat nu niet door (archieffoto).
De brug zou ter hoogte van de wijk Klein Plaspoelpolder komen, maar dat gaat nu niet door (archieffoto).

Geen extra oeververbinding in Leidschendam-Voorburg

Actueel 154 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het college van burgemeester en wethouders heeft na onderzoek en reacties van bewoners en ondernemers besloten dat er geen extra oeververbinding komt, niet bij Klein Plaspoelpolder en ook niet op een andere plek in Leidschendam-Voorburg.

Het onderzoek naar een extra oeververbinding (brug of tunnel) om de  doorstroming van het verkeer te verbeteren ter hoogte van Klein Plaspoelpolder (KPP) in Leidschendam laat zien dat een nieuwe oeververbinding er voor zou zorgen dat veel meer verkeer door Klein Plaspoelpolder richting de Oude Trambaan en de Voorburgseweg zou gaan rijden. Het verkeer op de Sluisbrug en de Wijkerbrug en op de N14 zou wel afnemen. Eerder is onderzoek gedaan naar een oeververbinding in het verlengde van de Noordsingel (noordzijde Leidschendam). Uit dat onderzoek bleek dat een oeververbinding daar onrealistisch is. Daarnaast kost een extra oeververbinding bij de Klein Plaspoelpolder rond de 6,5 miljoen euro. Dat geld is er nu niet en het rijk of de provincie betaalt niet mee.

Slimme verkeersmaatregelen
De klankbordgroep van bewoners en ondernemers heeft veel goede ideeën aangedragen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Door het toepassen van slimme nieuwe verkeersmaatregelen wordt de doorstroming van het verkeer beter. Dat is goed voor de bereikbaarheid en leefbaarheid. Omwonenden en eigenaren van panden in KPP ondersteunen deze aanpak.

Nu de extra oeververbinding niet meer in het ontwikkelgebied Klein Plaspoelpolder komt, nemen gemeente en ontwikkelaars de ontwikkeling van het gebied voortvarend ter hand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant