Het de laatste jaren enigszins verwaarloosde sluiswachtershuisje aan de sluis in Leidschendam (foto: Ap de Heus).
Het de laatste jaren enigszins verwaarloosde sluiswachtershuisje aan de sluis in Leidschendam (foto: Ap de Heus).

Sluiswachtershuisje eindelijk aangepakt

Actueel 183 keer gelezen

Leidschendam - De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2016 groot onderhoud uit aan de sluis in Leidschendam. Vooruitlopend op het groot onderhoud start de provincie in de week van 26 oktober met de restauratie van het sluiswachtershuisje op het Sluisplein in Leidschendam.

Restauratie aan het sluiswachtershuisje is nodig om deze weer in goede staat te herstellen en te behouden voor de toekomst. De restauratiewerkzaamheden aan het sluiswachtershuisje bestaan onder meer uit het vervangen van de leien dakbedekking en het herstellen en opnieuw schilderen van het houtwerk binnen en buiten het monument. Daarnaast worden het hardsteen en metselwerk gerepareerd en herstelt de provincie de diverse ornamenten.

Waar nodig worden ontbrekende ornamenten bijgeplaatst. De werkzaamheden aan het sluiswachtershuisje worden naar verwachting in het voorjaar van 2016 afgerond en in afstemming met de gemeente Leidschendam-Voorburg uitgevoerd. De omgevingsvergunning voor de restauratie van dit rijksmonument is inmiddels verleend.

Het groot onderhoud aan de sluis is noodzakelijk om de veiligheid voor het (scheepvaart)verkeer te garanderen. Over de werkzaamheden met betrekking tot het groot onderhoud van de sluis in 2016 volgt later meer informatie. Mogelijk treedt overdag enige geluidshinder op door bouwwerkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant