Feestelijke ontvangst bij start Wilhelmusdag (foto: Bert Tielemans).
Feestelijke ontvangst bij start Wilhelmusdag (foto: Bert Tielemans).

Voetbalvereniging Wilhelmus klimt uit dal

Actueel 265 keer gelezen

Voorburg - Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van VV Wilhelmus afgelopen zaterdag kon voorzitter Jean-Jacques Budé voorzichtig goed nieuws presenteren. Het resultaat over het seizoen 2014–2015 bedroeg € 53.926,- positief en het aantal leden groeide tot historische hoogte: 1.230.

Volgens Budé en de overige officieel per 1 juli dit jaar aangetreden bestuursleden, duidelijke signalen dat het stap voor stap beter gaat met Wilhelmus en het vertrouwen van de leden in de club en haar bestuur weer terug is. "Wilhelmus staat op", zei Budé enthousiast. De bank heeft afgelopen week nadrukkelijk het vertrouwen uitgesproken in de aanpak van Wilhelmus en de kwaliteit van de gepresenteerde cijfers en de club 12 jaar de tijd gegeven, waarvan de eerste 2 jaar aflossingsvrij, de lopende lening op het clubgebouw af te lossen. "Daarmee zijn de financiële zorgen niet opgelost, maar is Wilhelmus op de goede weg om weer gezond te worden." De eenmalige bijdrage van alle leden, die is geïncasseerd en € 40.000,- heeft opgeleverd, is daarbij een belangrijke eerste stap. De lange termijn schulden bedragen € 210.000,- waarvan € 150.000,- aan de bank. Het werkkapitaal is op 1 juli nog negatief, € 163.000,-, maar het doel van het bestuur is dit binnen twee jaar naar nul te brengen. Het bestuur presenteerde tijdens de ALV een "bescheiden, maar gezonde begroting" met een beoogd positief resultaat van € 30.000,-.

Grote opkomst
Het bestuur was blij met de grote opkomst van bijna 200 leden tijdens de ALV die voor het eerst in de geschiedenis van de club op een zaterdag werd gehouden en werd gekoppeld aan de 1e 'Mijn Wilhelmus Dag'. Budé: "Een succes. Op maandagavond waren er in slechte jaren soms slechts 20 leden aanwezig, nu zit de kantine weer bomvol. Dit toont de betrokkenheid en verbondenheid, maar ook dat we onze leden kunnen mobiliseren. In de leden zit het kapitaal van Wilhelmus. Samen kunnen we de club tot bloei brengen. Tribunes opknappen, trainingen geven en leuke activiteiten organiseren. Dat maakt dat we ons allemaal nog meer thuis gaan voelen op Wilhelmus wat ook de kantineopbrengst ten goede zal komen."

Mijn Wilhelmus Dag succes
Vroeg in de ochtend was de 1e Mijn Wilhelmus Dag al begonnen. Onder een heerlijk herfstzonnetje vonden er activiteiten plaats voor jong en oud. Natuurlijk een springkussen en lekkere en gezonde hapjes en drankjes, maar ook wedstrijdjes op het middenterrein tegen pana-wereldkampioen Jeand Doest die zijn beste skills tevoorschijn moest toveren om de Wilhelmus kids te verslaan. De selectiespelers en –trainers traden op als coach of scheidsrechter en er konden penalty's worden genomen op keepers van 'het eerste'. Bert Tielemans: "Zo'n dag is genieten. De trots op Wilhelmus komt zo weer terug. Teams en ouders blijven langer hangen omdat er wat te doen is en je raakt met elkaar in gesprek. De reacties zijn positief. Een mooi voorbeeld van de participatievereniging die we willen zijn. Heb je een goed idee, pak de kans en voer het uit. Dat brengt de club weer verder."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant