Afbeelding

Lintje voor Felix Hünteler

Actueel 803 keer gelezen

Leidschendam - Waarnemend burgemeester mevrouw Leemhuis – Stout van Leidschendam-Voorburg heeft maandag 12 oktober aan de heer Hünteler uit Leidschendam een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

De heer Hünteler is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens het congres van de Federatie Goud en Zilver in de Jaarbeurs in Utrecht heeft hij na 25 jaar afscheid genomen als voorzitter van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche.

Van 1966 tot 1980 was hij president directeur van de winkeliersvereniging Paleispromenade Den Haag. Van hieruit was hij medeoprichter en algemeen bestuurder van de Stichting Binnenstad Den Haag, de belangenvereniging van winkeliers van de binnenstad van Den Haag.

Van 1970 tot 1989 was hij bestuurslid / voorzitter van de vereniging Sylvester, een belangen vereniging van Juweliers en Horlogers. Sinds 1990 is hij voorzitter van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche, de NJU. De NJU is de belangenvereniging vóór en dóór juweliers, uurwerk herstellers en taxateurs in Nederland. Sinds 1990 is hij ook vice-voorzitter van de Federatie Goud en Zilver. In 2004 werd hij gekozen als penningmeester van de CEAHR, de Confédération Européenne des Associations d'Horlogers Réparateurs, de Europese koepelorganisatie voor uurwerkherstellers.

Vakschool Schoonhoven
De heer Hünteler is van groot belang geweest bij het ontwikkelen en implementeren van het competentiegerichte onderwijs aan de Vakschool Schoonhoven. Hij heeft een groot aandeel gehad bij het opstellen van de kwalificatiedossiers voor juwelier, waarin beschreven wordt welke kerntaken, werkprocessen en competenties door de Vakschool Schoonhoven bij de leerlingen ontwikkeld moeten worden om als beginnend beroepsbeoefenaar in de juweliersbranche aan het werk te kunnen.

Felix Hünteler is een bekwaam bestuurder, inspirerend, betrokken en kundig. Onmiskenbaar een uitstekend ambassadeur van de Vakschool in Schoonhoven. Hij behartigt op deskundige wijze de belangen van de juweliers- en uurwerkbranche en als bruggenbouwer verbindt hij diverse grote partijen met elkaar wat ten goede komt aan de hele branche.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant