Afbeelding

Dekking voor lichtplan sluisgebied rond

Actueel 62 keer gelezen

Leidschendam - Het afgelopen jaar heeft een aantal ondernemers het initiatief genomen voor een lichtplan dat de Sluis e.o. in het licht zal zetten. Dit plan zou in de avonduren een impuls zijn voor de verdere uitstraling, veiligheid en beleving van het centrum.

Recent oordeelde het Europese Hof dat Leidschendam-Voorburg geen ongeoorloofde staatssteun heeft verleend bij de herontwikkeling van het Damcentrum. Een belangrijke uitspraak waarmee de gemeente eerherstel heeft gekregen en een moeilijke periode in de herontwikkeling van het gebied achter de rug ligt. Naast het eerherstel krijgt de gemeente de gemaakte juridische kosten van ongeveer € 250.000, - terug. De VVD heeft samen met de PVDA en D66 bij de begroting voor 2016 voorgesteld om uit deze middelen € 100.000, - opnieuw te investeren in de aantrekkelijkheid van het gebied en beschikbaar te stellen voor het 'Licht op de sluis'-project.

Dit voorstel werd in de begrotingsraad breed gesteund en daarmee is de dekking voor het plan van ongeveer €300.000,- rond. De VVD is blij dat dit moeilijke hoofdstuk goed is afgesloten en wil graag samen met bewoners en ondernemers verder blijven bouwen aan de kracht van Leidschendam- Voorburg. "Initiatieven zoals 'Licht op de sluis' zijn daarin een lichtend voorbeeld", aldus VVD-woordvoerder grondzaken en economie Ton Overmeire. "Het lichtplan zet onze mooie cultuurhistorie van Leidschendam in de avond letterlijk in de spotlights en draagt bij aan de ambitie voor een aantrekkelijk Damcentrum voor bewoners en toeristen. Het ontwerp ziet er fantastisch uit".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant