(stockfoto).
(stockfoto).

Paarden onder toezicht verplaatst

Actueel 168 keer gelezen

Voorburg - Zondagmiddag zijn zes paarden onder toezicht van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming weggehaald door hun eigenares. Buurtbewoners van de Nicolaas Beetslaan hadden melding van verwaarlozing gedaan bij de dierenpolitie en de landelijke inspectiedienst.

Op een klein stukje land grond langs het spoor stonden de zes paarden. Ze stonden tot hun knieën in de modder en hadden geen plek om droog te staan. Zij leken aan hun lot overgelaten en de dekens die zij om hadden, waren nat en vies. Medewerkers van de dierenambulance kwamen poolshoogte nemen en waren het met de omwonenden eens. Alleen de dierenpolitie kan echter beslissen of de dieren mogen worden weggehaald.

Op last van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming moesten de paarden binnen een uur van het terrein gehaald worden. De eigenares voldeed hieraan en heeft de dieren naar een weiland vervoerd. Zij meende dat er geen sprake was van verwaarlozing en beweerde dat de dieren alleen tijdelijk even in Voorburg waren ondergebrachty omdat het land waar de paarden normaal staan, was ondergelopen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant