Wijkcentrum Essesteijn.
Wijkcentrum Essesteijn.

Wijkcentra in hun voortbestaan bedreigd

Actueel 89 keer gelezen

Voorburg - Het gaat niet goed met een aantal wijkcentra uit Leidschendam-Voorburg. Er is een dermate hoge financiële druk dat zelfs voor de toekomst van een aantal centra dient te worden gevreesd.

Wijkcentrum Essesteijn aan de Voorburgse Elzendreef is hiervan een aansprekend voorbeeld. Op het moment dat bekend werd dat de subsidie van circa 45.000 euro per jaar door de gemeente werd stopgezet, luidde het kader de noodklok. Zo sprak mw. Ploeg in tijdens de commissievergadering om aan te geven dat er een groot gat in de begroting ontstaat. "Daarbij zitten we in een oud gebouw,'' zei de Voorburgse. "Er moeten daarom allerlei werkzaamheden gaan plaatsvinden. Dit kunnen we niet betalen, want alleen van de leden kunnen we niet bestaan. We hebben wel een ruimte aan Florence verhuurd, maar ook dat is niet voldoende.''

Wethouder Frank Rozenberg (Gemeentebelangen) heeft kennisgenomen van de noodsignalen vanuit Essesteijn. Desondanks gaf hij aan zijn beleid niet te willen aanpassen. Ook wijkcentrum Oranjehoek zou in gevaar zijn. Vanuit de politiek zijn al vragen gesteld of Oranjehoek inderdaad op korte termijn sluit en wat er dan gaat gebeuren met de activiteiten die daar plaatsvinden. Omdat zowel Essesteijn als Oranjehoek in de problemen lijken te komen, is tevens geïnformeerd over de toestand bij de overige wijkcentra.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant