Trots meldt Gemeentebelangen dat er weer een ouderengids komt, maar volgens Mary Oosterveer worden ouderen met blij gemaakt met een dode mus.
Trots meldt Gemeentebelangen dat er weer een ouderengids komt, maar volgens Mary Oosterveer worden ouderen met blij gemaakt met een dode mus.

Ouderengids: "Ouderen blij gemaakt met dode mus"

Actueel 388 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - "Er komt weer een papieren versie van de ouderengids', meldde GemeenteBelangen vorige week. "Deze gids zal beschikbaar zijn via de wijkverenigingen, huisartsen en de bibliotheek."

"Ouderen worden blij gemaakt met een dode mus", reageert Mary Oosterveer die al lange tijd ijvert voor een nieuwe Ouderengids. "Gemeentebelangen heeft aangegeven dat er een ouderengids komt, maar er komt slechts een aanvulling vanuit de gemeente bij de bestaande WOeJ-boekjes, waar voornamelijk informatie in staat met betrekking tot activiteiten van WOeJ."

Zeer teleurgesteld en vol ongeloof heeft Oosterveer de raadsvergadering gevolgd. "Leidschendam-Voorburg is de meest vergrijsde gemeente van Nederland. We hebben ruim 16.000 65-plussers. Buurgemeenten hebben ook allen een papieren seniorengids. Bovendien is het advies van de Nationale Ombudsman, zorgen voor papieren informatie naar o.a. ouderen toe omdat deze veelal niet over internet beschikken, volkomen genegeerd. De vorige ouderengids van 2010 bestond uit 130 bladzijden met niet alleen gemeentelijke informatie, maar ook van diverse andere instanties. Nu vindt alleen een aanvulling plaats van het WOeJ-boekje met adressen en telefoonnummers die de gemeente belangrijk acht voor de ouderen en legt deze in de wijkcentra. Alleen 75-plussers krijgen hem wel thuis."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant