Carnaval met De Damzwabbers in Zwabberdam (archieffoto).
Carnaval met De Damzwabbers in Zwabberdam (archieffoto).

Carnavalsoptocht Zwabberdam

Actueel 185 keer gelezen

Leidschendam - Carnavalsvereniging De Damzwabbers organiseert op zaterdag 6 februari weer de carnavalsoptocht door Leidschendam. De optocht is één van de onderdelen van het carnavalsweekend.

Voorop rijden de praalwagens van de vereniging. Op de eerste wagen staat de Prins met zijn Page en de Raad van Elf. De tweede wagen is de Jeugdwagen, met daarop de Jeugdprins en de Jeugdprinses en de kleine Raad van Elf, gevolgd door de wagen van De Tussendoortjes. De praalwagens worden gevolgd door loopgroepen van andere leden van De Damzwabbers en enthousiaste(sport)verenigingen, scholen of vriendengroepen, eventueel aangevuld met kleine voertuigen. De optocht vertrekt vanaf de Veurse Achterweg om ca 11.25 uur. Zoals gewoonlijk eindigt de optocht weer aan de Sluis met de traditionele doop van de Prins en zijn Page in de Vliet. Deelnemen aan de optocht is gratis.

Het motto van dit seizoen is 'We hebben iets te vieren', dus niets is te gek en alles kan. Zaterdag is vanaf 13.00 uur in sportpark De Star aan de Star in Leidschendam de prijsuitreiking en afterparty van de optocht met medewerking van De Blaasbalgen, De Zwiebels en Rosteyn Entertainment. 's Avonds is daar het groot carnaval vanaf 20.30 uur. Zondag is er kindercarnaval vanaf 13:00 uur met vrij entree, het carnavalsfeest voor het hele gezin met spelletjes en muziek. Maandag wordt er voor de laatste avond carnaval gevierd voor wie er nog niet genoeg van heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant