Vanochtend zat de held van Noordwijkerhout gewoon aan een jus d'orange in Leidsenhage. Klaar voor een nieuwe werkdag.  (Foto: Twitter @Prickiedick)
Vanochtend zat de held van Noordwijkerhout gewoon aan een jus d'orange in Leidsenhage. Klaar voor een nieuwe werkdag. (Foto: Twitter @Prickiedick)

Leidschendamse Maikey volop in de spotlights

Actueel 64 keer gelezen

Leidschendam - De 21-jarige Leidschendammer Maikey Parami is vandaag overspoeld door media-aandacht. Van RTL Nieuws tot NOS Sport en van Voetbal International tot Omroep West. Gelukkig had hij ook nog even tijd voor een belletje met Het Krantje.

Gisteravond stond Maikey 'gewoon' op het juiste moment op de juiste plek toen hij in de 87e minuut de winnende treffer scoorde. "Ik zag de voorzet aankomen en de keeper greep mis. Mijn reactie was goed en toen kon ik vrij gemakkelijk binnenschuiven", zegt Maikey nuchter. "Maar wat er toen door me heen ging was onbeschrijfelijk. In de kleedkamer, in de bus en op de club was het een grote chaos. Wat een feest!"

HEMA
Vandaag moest Maikey zoals iedere andere werkdag stagelopen bij de HEMA in Leidsenhage. Echt aan werk toe kwam hij niet. Hij moest volop handtekeningen uitdelen aan nieuwbakken fans en interviews geven aan de hele vaderlandse pers. Maikey woont sinds juni 2015 in Leidschendam met zijn gezin: "Het is hier prima wonen. Een lekker rustig buurtje", zegt hij.

Spelen in de Kuip
Maikey speelt sinds anderhalf seizoen bij topklasser VVSB. Nooit profvoetbal overwogen? "Nee, ik heb in de jeugd meerdere malen stage gelopen bij Feyenoord en Sparta. Helaas vonden ze me nooit goed genoeg. De concurrentie is ook niet mis op mijn positie." De Leidschendammer kijkt uit naar de halve finale. "Ik hoop natuurlijk op een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord. Vanavond mag ik zelf de loting verrichten. Spelen in de Kuip is een droom!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant